Connect with us

Hi, what are you looking for?

Gadgets

Deze Volvo V70-ambulances bouw je goedkoop om tot camper!

volvo v70 camper

Je kunt nu een oude Volvo V70-ambulances kopen om een toffe camper ervan te maken. Je zal wel vaker een Transporter of zelfs nog zo’n oude Chevrolet ergens op de camping hebben zien staan. Maar nu kan je de unieke oude Volvo V70-ambulances voor ‘een prikkie’ ombouwen tot een geniale camper!

Ambulance ombouwen tot camper

De Volvo’s worden door het Zweedse bedrijf Nilsson omgebouwd tot ambulance. De ambulance-opbouw is gemaakt van koolstofvezel om het gewicht laag te houden. De ambulances worden weer door bedrijf Hennes Automobielen uit Nijmegen naar Nederland gehaald. Helemaal zelf ombouwen hoeft niet, je kan de onderdelen gewoon erbij kopen. Denk maar aan een uitschuifbaak dakje met een zonnepaneel, een bed of een gootsteentje achter de schuifdeur. Deze onderdelen zijn kant-en-klaar te koop.

volvo v70 camper

Wat kost zo’n Volvo V70-ambulance?

Momenteel zijn de ambulances erg schaars. Voor een V70-ambulance moet je rekenen op zo’n 10.000 euro en voor de nieuwere XC70-ambulances ben je ergens in de buurt van 15.000 euro kwijt. Dat is exclusief alle ombouwdelen om er een camper van te maken – en dat kun je zo gek maken als je zelf wilt!

Is een omgebouwde Volvo V70 je wat te min? Ga dan voor dit ‘iets luxere’ exemplaar: Camper Furrion Elysium heeft een helikopter en jacuzzi op het dak! – SGXL.NL

volvo v70 camper
volvo v70 camper

Bron: Topgear
Beeld: Hennes Automobielen