Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eten & Drinken

Deze TikTok-trend vertelt je hoe je gezonde cola moet maken

cola

Cola is natuurlijk één van de meeste populaire frisdrank, maar heel gezond is het niet. Het drankje zit bomvol suikers en slechte ingrediënten, dus het is het beste als je er niet te veel van drinkt. Tenzij je je eigen cola maakt. Deze TikTok-trend laat je zien hoe je dat precies moet doen.

Gezonde en lekkere cola

De Amerikaanse influencer Amanda Jones begon ermee. Zij liet zien hoe je een gezonde en lekkere cola zelf kan maken. Je begrijpt: de wereld werd gek. Met ruim 6,4 miljoen views konden wij er ook niet meer omheen. Een gezonde cola, het lijkt te goed om waar te zijn.

Recept

Hoe maak je die gezonde cola dan? Pak een glas en vul 1/5 deel met balsamicoazijn en vul dit aan met met 4/5 bruiswater – zoals Spa rood. Je kunt er uiteraard ook nog ijsblokjes aan toevoegen. We zijn een beetje huiverig voor de balsamicoazijn, maar het is wel een feit dat deze versie gezonder is dan de echte cola. In 100 milliliter balsamicoazijn zit 81 kcal. Voor één glas gebruik je ongeveer zo 10 milliliter. Dit komt dus neer op 8,1 kcal. Vergelijk dit maar met de 105 kcal van de echte cola.

Laat het ons vooral weten als je de gezonde nep-cola hebt uitgeprobeerd! Hieronder zie je de uitleg van Amanda:

@mandyvjones @LaCroix Sparkling Water ♬ original sound – Amanda Jones

Bron: Manly
Beeld: TikTok Amanda Jones