Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Deze onbekende Portugese bestemming heeft biertjes voor €2 en all night beach parties

portugese bestemming

De zomervakantie is in volle gang, maar sommige mensen hebben nog altijd niks geboekt. En als je Portugal op het oog hebt voor een potentiële zonnige vakantie, dan wil je misschien Lissabon en Porto overslaan en een bezoekje brengen aan deze relatief onbekende bestemming: Lagos.

Prachtige stranden

Lagos, gelegen in de zonovergoten Portugese regio Algarve, is de thuisbasis van prachtige stranden, helder water en ongelooflijk goedkope pinten. Wat heb je nog meer nodig, hè? Volgens pintprice.com kost een pint bier in Lagos slechts € 1,96. De temperaturen variëren van maand tot maand – juli en augustus zijn de warmste maanden met temperaturen rond de 28C, maar wees gewaarschuwd dat het op sommige dagen wel 40C kan worden. Maar het gebied heeft ongeveer 300 dagen zon, dus tenzij je bijzonder pech hebt, is de zon waarschijnlijk gegarandeerd. Als de hele dag in de zon drinken niet jouw ding is, dan is er ook genoeg te doen, zoals zeekajakken, windsurfen of quadrijden. En er is ook genoeg voor de minder avontuurlijke onder ons.

portugese bestemming

Talloze bars

Er zijn activiteiten zoals wijntours en pittoreske wandelingen om het prachtige landschap in je op te nemen, of je kunt een uitstapje maken naar de oude stad, waar talloze bars en restaurants zijn en veel mooie architectuur die je aandacht trekt. Na zonsondergang kunnen vakantiegangers terecht in de plaatselijke nachtclubs waar u tot in de kleine uurtjes kunt blijven drinken en dansen. Er is ook de mogelijkheid om de populaire toeristische plek Duna Beach te bezoeken, waar in het hoogseizoen de hele nacht feesten met dj-sets worden gehouden.

portugese bestemming

Drukker tijdens de warmere zomermaanden

Natuurlijk is Lagos drukker tijdens de warmere zomermaanden, maar het blijft het grootste deel van het jaar mild, dus het is ook een goede roep om een ​​pauze later in het jaar, wanneer je de drukte mist en toch kunt genieten van rondhangende temperaturen 25C in september en 23C in oktober. Misschien ben je blij te weten dat het ook niet al te duur is om vanuit het VK naar Lagos te komen – met vluchten naar Faro in augustus vanaf iets meer dan € 35 retour op SkyScanner. Eenmaal in Faro kun je voor ongeveer vijf euro op een trein stappen die je naar Lagos brengt. Accommodatiekosten variëren en het hangt echt af van wat je zoekt – hostels zijn spotgoedkoop, met gedeelde kamers vanaf ongeveer € 13 nacht. Maar als je iets meer luxe wilt, zijn er volledige appartementen beschikbaar op airbnb vanaf ongeveer €116 per nacht.

Neem hier een kijkje in Lagos, de relatief onbekende bestemming in Portugal:

Check ook: DIT ZIJN DE 10 MOOISTE STRANDEN TER WERELD VOLGENS TRIPADVISOR

Bron: Ladbible

Beeld: Pexels

You May Also Like