Connect with us

Hi, what are you looking for?

Films & Series

Deze Nederlandse oorlogsfilm belooft internationaal succes te gaan worden

Nederlandse oorlogsfilm

De Drentse film Verraderlijke Liefde is in 2022 opgekocht door Dutch Film Works. DFW wilde de oorlogsfilm namelijk zowel in Nederland als in het buitenland in de bioscoop brengen onder een nieuwe naam: Grenzeloos Verraad. En dat is gelukt ook. De trailer is uit en het ziet ernaar uit dat het een groot succes zal worden.

Tijd

Grenzeloos Verraad is een film uit de Tweede Wereldoorlog, voornamelijk van Drentse filmmakers in het noordoosten van Nederland, over de gestoorde Duitse hoge officier Ludwig Mengelberg die gevangen zit tussen patriottisme, plicht, geweten en liefde. De film speelt zich af in de periode voorafgaand aan Operatie Amherst, een commando-luchtaanval boven Drenthe door zo’n 700 Franse parachutisten in april 1945 met als uiteindelijk doel de bevrijding van de stad Groningen. Als officier in het Duitse leger kreeg Ludwig Mengelberg de bijnaam “Der Fliegende Holländer”.

Nederlandse oorlogsfilm

Plot

De verschrikkingen van de oorlog worden steeds ondraaglijker voor Mengelberg, en wanneer zijn vrouw en dochter omkomen bij een bombardement, neemt hij een radicaal besluit. Hij wordt overgeplaatst naar Nederland en besluit een boerengezin in Drenthe te helpen onderduiken. Daarmee pleegde hij natuurlijk verraad tegen zijn eigen volk en zijn vader, die in de Eerste Wereldoorlog aan de kant van Duitsland vocht. Wanneer de SS achterdochtig werd en het verzet toeneemt, riskeert Mengelberg niet alleen zijn eigen leven, maar ook dat van degenen die hij probeerde te helpen.

Betrokkenen

De film is geproduceerd door ZOD Film in samenwerking met CFX in Emmen, Van der Glas Producties en On Air Media. Thomas Nauw heeft de film geregisseerd naar een script van Peter Nillesen en Rob Camies. Peter Nillesen, die het verhaal schreef, schittert ook als Ludwig Mengelberg. De leidende cameraman (cameraman) is Robert Schepers. Rob Camies produceert samen met Manon Huizing (ZOD Film) en Anton van de Koppel (On Air Media). De film verschijnt op 30 maart in de bioscopen.

Check ook: Razend populaire Viking-serie op Netflix keert terug met vervolgfilm

Bron: manners.nl

Beeld: Instagram & YouTube

You May Also Like