Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Deze man had de langste neus ooit ter wereld

langste neus

In het begin van de 18e eeuw werd Thomas Wedders bekend omdat hij de langste neus ter wereld had. En honderden jaren later is zijn indrukwekkende record nog steeds niet verbroken. We kennen allemaal wel iemand met een grote neus: een vriend, een beroemdheid of een stripfiguur. Maar geen van die mensen hebben zo’n grote neus als Wedders.

Wonderbaarlijke neus

Helaas waren er geen camera’s om Wedders’ neus in volle glorie vast te leggen, maar hij zou zo groot zijn geweest dat hij hem in heel Yorkshire liet zien. Een fragment uit The Strand Magazine, Vol. XI, dat in 1896 verscheen, zegt: “Dus, als neuzen ooit uniform waren in het weergeven van het belang van het individu, zou deze waard al het geld in Threadneedle Street moeten hebben vergaard en heel Europa moeten hebben veroverd, want deze wonderbaarlijke neus van hem was een combinatie van het acquisitieve en het martiale. Maar of zijn kin was te zwak of zijn voorhoofd te laag, of de natuur had zich zo uitgeput in de taak om dit wonderkind een neus te geven dat ze helemaal vergat om hem te begiftigen met hersenen; of misschien verdrong de neus dit laatste goed. In ieder geval is ons verteld dat deze Yorkshireman, met neus en al, stierf zoals hij geleefd had, in een geestesgesteldheid die het best omschreven kan worden als de meest abjecte idiotie.”

langste neus

Hoe groot was Wedders neus precies?

Maar liefst 19 centimeter, om precies te zijn. Dat is langer dan de iPhone 14 lang is, mocht je je dat afvragen. De fenomenale neus werd herdacht in een Ripley’s Believe It Or Not-cartoon en in een wassenbeeld dat liet zien hoe lang zijn neus werkelijk was. Wedders heeft ook een postuum Guinness World Record verdiend voor ‘langste neus’.

langste neus

Reddit

Hoewel er niet veel bekend is over Wedders’ persoonlijke leven, wordt beweerd dat hij optrad als artiest in verschillende circusvoorstellingen voordat hij begin jaren 50 overleed. Hij leefde lang voor het internettijdperk, maar trok de aandacht van Reddit-gebruikers nadat een afbeelding van zijn wassenbeeld online was gedeeld. In een reactie op het bericht schreef een geschokte Redditor: “Ze zeggen dat je hersenen het kijken naar je eigen neus automatisch negeren, maar ja, ik weet het niet met die man.” Een ander vroeg zich af: “Wat gebeurt hier eigenlijk? Tumor? Groei? Willekeurig genetisch ongeluk? Gaan de neusgaten helemaal door tot de punt???” Er zijn zoveel vragen. Helaas zullen we niet veel meer te weten komen over Wedders neus, maar misschien wordt zijn record ooit verbroken?

Bron: unilad.com

Beeld: YouTube &  The Strand Magazine, Vol. XI,

You May Also Like