Connect with us

Hi, what are you looking for?

Gadgets

Deze goedkope ‘Chinese Rolls-Royce’ is binnenkort in Nederland te koop

Chinese Rolls-Royce
Beeld: Hongqi E-SH9

Tegenwoordig komen er steeds meer producten uit China op de markt. dit geldt ook voor auto’s. Waarschijnlijk heb je nog nooit gehoord van het merk Hongqi, maar dikke kans dat de fabrikant van deze ‘Chinese Rolls-Royce’ een heel belangrijke speler kan worden op de Nederlandse markt.

Hongqi E-HS9

Het merk Hongqi is van het Chinese staatsbedrijf genaamd FAW Group. Binnenkort is hun Hongqi E-HS9, die opvallend veel gelijkenissen vertoont met de Rolls-Royce Cullinan, ook in Europa verkrijgbaar zijn. Het design van de auto mag dan heel veel op de Rolls-Royce Cullinan lijken, het prijskaartje doet dat zeker niet. Als we kijken naar de Hongqi E-HS9 heeft de standaardversie een aandrijflijn die goed is voor 440 pk. En het vermogen hiervan komt voort uit twee elektromotoren. En de grote SUV sprint hiermee in 6,5 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur. De auto is namelijk heel erg ruim want er kunnen ongeveer 7 mensen erin zitten.

Chinese Rolls-Royce

Prijs

Als we de prijs van de Hongqi E-HS9 moeten omrekenen in Noorwegen komt dat ongeveer op 62.000 euro. Het is best wel een flink prijskaartje, maar ja, als je ziet wat je ervoor krijgt valt het bedrag wel mee. In Nederland start de prijs van een Rolls-Royce Cullinan namelijk met een bedrag van 456.959 euro.

Bron: Manners

Beeld: Hongqi

You May Also Like