Deze Frikandel Lasange zou wel eens je favoriete nieuwe gerecht kunnen zijn: ‘Strafbaar lekker’

By thalena
2 Min Read
Beeld: Instagram snacktijd

De Frikandel Lasagne is zo’n gerecht waarvan je denkt: “Wie heeft dit verzonnen en waarom wil ik het nu ineens eten?” Het internet staat op z’n kop sinds een video viraal ging waarin iemand een ovenschaal vult met friet, stukjes frikandel, saus, uien en een dikke laag kaas. De traditionele Italiaanse nonna’s zouden waarschijnlijk flauwvallen, maar heel Insta? Die staat te watertanden. Zelfs een trotse Italiaan reageerde: “I’m Italian. And I would eat this.” Als dat geen goedkeuring is, weten we het ook niet meer.

Tekst loopt verder onder de video

Frikandel Lasagne: Ode aan de Hollandse snackbar-cultuur

Wat deze Frikandel Lasagne zo onweerstaanbaar maakt, is hoe genadeloos Hollands het geheel is. Geen ingewikkelde béchamel, geen dure ingrediënten — gewoon pure snackbar-nostalgie in laagjes. De frikandelstukjes worden royaal over de friet uitgestrooid, overgoten met mayo, curry en uitjes, en afgemaakt met een kaasberg die elke kaasmagneet gelukkig maakt. Daarna hup, de oven in… en wat er dan uitkomt? Een dampende schaal comfortfood waar elke frikandellenkoning spontaan zijn kroon voor neerlegt.

Beeld: Instagram snacktijd

Het gerecht dat niemand nodig had, maar iedereen wil proberen

Het mooiste is misschien nog wel de reacties: mensen die het “strafbaar lekker” noemen, anderen die het “culturele lasagne-appropriatie” vinden, en dan natuurlijk het kamp dat meteen de keuken induikt om het zelf te maken. Eén ding is zeker: de Frikandel Lasagne bewijst dat eten niet altijd chique hoeft te zijn — soms moet het gewoon fun zijn. En eerlijk is eerlijk: dit is precies het soort chaosgerecht dat je na een lange dag nodig hebt.

Check ook:

Share This Article
Mobiele versie afsluiten