Connect with us

Hi, what are you looking for?

Gadgets

Deze betaalbare Chinese Tesla-kloon haalt 1000 kilometer op één accu

nio ET5 e-car

De lektrische auto heeft in de afgelopen jaar zijn definitieve doorbraak gemaakt en is inmiddels niet meer weg te denken. Het bereik van elektrische auto’s is echter nog vrij beperkt. Het Chinese merk Nio wil precies dit probleem aanpakken door middel van de ET5 e-car. Deze is uitgerust met een 150 kWh-batterij die naar verluidt een bereik van ongeveer 1000 km heeft. Het lijkt er dus op dat Tesla er een serieuze concurrent bij heeft…

nio ET5 e-car

Nio ET5

De gelijknamige Chinese fabrikant onthulde op zijn Nio Days in-house show de Electric Car ET5. Het wordt gelanceerd in drie batterijvarianten. De kleinste variant komt op 75 kWh volgens de China light-duty Vehicle Test Cycle (CLTC) voor een bereik van 550 km. Er is ook een model met een batterij van 100 kWh voor 700 km en een batterij met ultra lange actieradius van 150 kWh voor maximaal 1000 km. De ET5 is ook al ontwikkeld met autonoom rijden in het achterhoofd en beschikt over bijbehorende sensoren die direct in de carrosserie zijn ingebouwd. In de toekomst kunnen deze worden geactiveerd door een eenvoudige software-update om rijfuncties voor autonoom rijden op snelwegen en in het stadsverkeer mogelijk te maken zodra dit door de autoriteiten is toegestaan. De rijfuncties kunnen eenvoudig worden toegevoegd als onderdeel van een abonnement voor ongeveer $ 110 per maand.

nio ET5 e-car

De prijs

Machtige stoom onder de motorkap heeft de Nio ET5 ook. De acceleratie van 0 naar 100 km/u is 4,3 seconden. Omgekeerd komt de e-auto tot een remweg van 33,9 meter van 100 km/u tot stilstand. De prijs van de ET5 is 45.000 euro vóór subsidies. Inclusief batterijservice komt de prijs uit op zo’n 49.900 euro. Levering vindt plaats vanaf september 2022, in eerste instantie in China. Wanneer de elektrische auto over de vijver naar Europa gaat, is nog niet bekend.   

       

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like