Connect with us

Hi, what are you looking for?

Films & Series

Deze angstaanjagende horrorfilm krijgt perfecte score op Rotten Tomatoes

“Black Phone”, met in de hoofdrol Ethan Hawke, kreeg een bijna perfecte score op Rotten Tomatoes, die beweerde dat de film “extreem hoge verwachtingen” wist te overtreffen.

Inhoud van de film

Gebaseerd op het gelijknamige verhaal uit 2004 geschreven door de zoon van de legendarische horrorschrijver Stephen King, Joe Hill, gaat de film deze vrijdag (24 juni) in première. De film, geregisseerd door Scott Derrickson, vertelt het verhaal van de 13-jarige Finney Shaw en zijn ontvoering door een beruchte gemaskerde ontvoerder die al jaren kinderen in het gebied ontvoert en vermoordt. Het wordt echter al snel duidelijk dat Finney geen doorsnee slachtoffer is, aangezien de zwarte telefoon in zijn cel hem in staat stelt contact op te nemen met de voormalige prooi van de moordenaar, die hem probeert te helpen ontsnappen aan zijn ontvoerders.

Beeld: YouTube The Black Phone (2021)

Lovende kritiek

Derrickson, Center for Modern Horror Jason Bloom en C. Robert Cargill zijn producenten van de film, die wordt geproduceerd door Universal en Bloomhouse. Na zijn wereldpremière op Fantastic Fest afgelopen september, kreeg de film een ​​reeks lovende kritieken en verdiende een 84% van critici op Rotten Tomatoes. Empire’s Ben Travis schrijft: “Hoewel het donkerder is dan zijn duistere uitgangspunt – ontvoering! Dode kinderen! Gevangenisstraf! – zwarte oproepen vinden hoop in terreur. Op zoek naar soulvolle terreur deze zomer? Beantwoord de oproep.” Eric Vespe van Slash Film zei dat de schurk was een “gemaskerde psychopaat” gespeeld door Hawke met “smaak en toewijding” en prees ook de jonge nieuwkomer Thames, die “hier absoluut het park uit sloeg”, met vertrouwen en realisme, je moet het bovennatuurlijke thuis laten komen.” “Derrickson en zijn team namen een leuk klein horrorconcept uit een echt kort verhaal en waren in staat om het op een manier te maken die beide logisch is. Breid het uit op een manier die het niet vult”, voegde Vespey eraan toe. Marisa Mirabal van IndieWire zei dat Black Phone “de gespannen, gespannen en gewelddadige tijdgeest van een horrorfilm” was, eraan toevoegend dat het “als de antagonist van de film op klaarlichte dag ontvoerde”. Kinderen zijn net zo snel als kinderen om de emoties van een publiek vast te leggen. Terwijl Variety-criticus Owen Gleberman eraan toevoegde: “The Black Call neemt je op zijn eigen manier – dat wil zeggen, als je het niet zozeer accepteert. Een slimme thriller, eerder een gestileerd apparaat.”

Black Phone wordt op 24 juni uitgebracht in het VK en de VS.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/3eGP6im8AZA" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Bron: Ladbible

You May Also Like