Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Deze 9 festivals in Nederland wil je in 2022 bij zijn

festivals 2022
Beeld: Pexels

Ben je er klaar voor?! Festivalseizoen 2022 staat op het punt van beginnen en we hebben er zin in. Na twee jaar bijna elk feest moeten overslaan, snakken we weer naar vrolijke evenementen vol muziek, dans, sfeer en mensen. En dat zijn er dit jaar genoeg! Bazaar zet de leukste festivals van 2022 in Nederland voor je op een rij.

Meer dan genoeg festivals

Vanwege de pandemie werd het festivalseizoen twee jaar uitgesteld. We waren jammer genoeg genoodzaak in huis te blijven. Met veel enthousiasme kunnen we zeggen dat die dagen voorbij zijn en mogen alle party people weer lekker feesten. Van het jaar zijn er meer dan genoeg festivals die je kunt bezoeken. Zet dus alvast wat extra eurootjes (aangezien de prijsstijgingen)  klaar om je kaarten te kopen.

Geniale actie

Heb je niet genoeg centjes om naar elk festival te gaan? Geen nood! Nederlands populairste hardseltzer-merk STËLZ bied je een kans om dit seizoen overal te zijn. Hoe is dat mogelijk? Het merk heeft een winactie gelanceerd, waarbij ze hun speciale Diamond STËLZ-blik de ruimte in lanceren. Door met behulp van hints de landingsplaats van het blikje te raden, maak je kans op een jaar lang gratis toegang tot meer dan 35 van Nederlands bekendste festivals, waaronder Mysteryland, Wish Outdoor en Awakenings Festival, inclusief 10.000 euro vrij te besteden, geweldig toch?!! Wil je meedoen met deze geniale actie dan kan dat via de website.

De festivals

Techno, house, R&B of pop noem maar op,  deze festivals zorgen ervoor dat eenieder lekker in de buitenlucht het naar zijn smaak heeft:

DGTL – Digital Festival heeft een internationaal karakter met uptempo-techno elektronische en alternatieve sounds, DGTL is er op 15,16 en 17 april terug op de NDSM-werf. Koop snel je ticket, want alleen voor de zondag en afterparty zijn er nog tickets. Laatste zondagstickets voor € 72,95

Pleinvrees – Op 4 juni 2022 mag je gaan genieten op melodische sounds van elektronische muziek op de NDSM-werf in Amsterdam. De line-up spreekt voor zich, het wordt de bom!

De Zon–  Op 5 juni 2022, vindt op hetzelfde NDSM-terrein in Amsterdam-Noord festival ‘De Zon’ plaats. De line-up wordt pas op het festivalterrein bekend gemaakt, maar hier is voor ieder wat wils. Op negen verschillende podia is allerlei muziek te vinden, van deep house tot reggaeton en van disco tot après-ski. Kaarten vanaf € 55.

Twee Omhelzende Vrouwen Omringd Door Menigte

festivals 2022

Komm Schon Alter – Voor het festival Kom Schon Alter worden de Tuinen van West  zaterdag 11 juni weer omgetoverd tot festivalterrein. House, techno, deephouse en EDM zijn hier te vinden, op drie podia. Je moet 24 jaar of ouder zijn om van dit feest te kunnen genieten! Kaarten vanaf € 56.

Guilty Pleasure —  9 en 10 juli 2022 is het tijd voor Guilty Pleasure Festival! Dit festival met veel verschillende muziekstijlen vindt plaats aan de Gaasperplas in Amsterdam. Je luistert de hele dag naar hits uit de jaren tachtig, negentig en nullen en hebt aan het eind van de dag een heerlijk nostalgisch gevoel. Er is een beperkt aantal tickets beschikbaar, schrijf je vooraf in via de Guilty Pleasure website.

Rewire festival – Ben je een kunst liefhebber dan is deze cultureel festival waar beeldende kunst en hedendaagse muziek centraal staan. Het vierdaagse festival vindt plaats van 7 t/m 10 april in bijzondere monumentale panden in Den Haag. Er zijn nog kaarten beschikbaar. Kaarten vanaf €32.

Awakenings Summer Festival – Van alle feesten die Awakenings organiseert, is Awakenings Summer Festival de grootste. In het laatste weekend van juli viert Awakenings zijn 25-jarig jubileum met het grootste, en volgens Awakenings zelf, het beste festival tot nu toe. Op een gloednieuwe locatie voor het festival, Beekse Bergen Hilvarenbeek, kun je drie dagen lang losgaan op de nieuwste technohits met een combiticket inclusief kamperen voor de ultieme beleving. Maar je kunt ook een dagje gaan. Dagkaarten vanaf € 59, weekendkaarten vanaf € 119.

Sunda –  in mei kun je weer met je voeten van de grond. Soenda Outdoor keert zaterdag 21 mei terug naar de Ruigenhoekse Polder in Utrecht. Technosounds worden afgewisseld met een uitgebreide lijst van gewaardeerde artiesten als De Sluwe Vos, Paula Temple en Rebekah. Kom alvast in de stemming via de Sunda Spotifyplaylist en tel af naar 21 mei! Tickets zijn helaas al uitverkocht, maar via Ticketswap kun je altijd nog tickets vinden.

Secret Forest Festival – Het grootste dancefestival van het Noorden vindt plaats op zaterdag 9 juli tussen de bomen van Het Pagedal in Stadskanaal. Op deze magische locatie in Groningen worden maar liefst vijf podia neergezet, maar de line-up is nog niet bekend gemaakt. Kaarten voor € 38,50.

Bron: Harpers Bazaar

Beeld: Pexels

You May Also Like