Connect with us

Hi, what are you looking for?

Gadgets

Deze 8 zeldzame LEGO-sets zijn een fortuin waard!

zeldzame lego sets

Ben jij fan van LEGO en heb je ook heel wat LEGO-sets in huis (of nog op zolder bij je ouders liggen?). Gooi ze dan zeker nog niet weg. De kans is groot dat ze inmiddels best wel wat geld waard zijn. Deze 8 sets zijn namelijk de meest waardevolle sets van dit moment.

1. LEGO Ultimate Collector’s Series Millennium Falcon (10179)

De nummer 1 is de Ultimate Collector’s Series Millennium Falcon. Deze set is voor maar liefst 15.000 dollar verkocht. Dit is dan wel een eerste edities, maar andere edities kunnen ook wat geld opbrengen. Je hebt het al snel over een waardeverhoging van 300%. Cashen!

Meest waardevolle LEGO sets

2. LEGO Taj Mahal, First Edition (10189)

De Taj Mahal is al an sich een indrukwekkend gebouw, maar ook in het land der LEGO is de Taj Mahal-set erg waardevol. Hij stoot niet de nummer 1 van zijn troon, maar mag ook blij zijn met een tweede plek. De hoogste verkoopprijs was 3.864 dollar.

3. King’s Castle (6080)

De King’s Castle is een echte klassieker, wie heeft deze vroeger niet gehad? Als jij geen interesse had in LEGO en je hebt deze ooit voor je verjaardag gekregen en ligt sindsdien op zolder: goed nieuws. Een ongebruikte variant van de King’s Castle levert het meeste op. De hoogste verkoopprijs van deze set is 2.600 dollar. 

4. Ultimate Collector’s Series Imperial Star Destroyer (10030)

De echte Star Wars fans hebben een LEGO-set hiervan in huis. Ook niet zo gek, want LEGO maakt er vaak een mooie bouwfeest van om deze sets in elkaar te zetten. Vooral de Imperial Star Destroyer-set gooit hoge ogen. Dat is ook niet zo gek, want de set is 1 meter lang. Vet! De hoogste verkoopprijs was 2.300 dollar.

zeldzame lego sets

5. LEGO Airport Shuttle (6399)

De meest waardevolle set van de jaren negentig is de LEGO Airport Shuttle. Destijds kostte de set zo rond de 140 dollar, maar nu kun je er misschien wel 2.484 euro voor krijgen. Dat is even lekker bijverdienen.

zeldzame lego sets

6. LEGO Market Street (10190)

De LEGO Market Street is één van de voorbeelden die vallen onder de exclusieve set. Het is ooit gemaakt door een LEGO-fan en heeft niet in de winkel gelegen. Door het beperkte aanbod is de prijs flink gestegen. De hoogste verkoopprijs tot nu toe is 2.163 euro.

zeldzame lego sets

7. LEGO Milk Truck (1952)

De LEGO Milk Truck werd enkel uitgebracht in de thuishaven van LEGO: Denemarken. Ook hier geldt dat het aanbod gering is waardoor de prijs stijgt. De hoogste verkoopprijs is nu 1.980 dollar. 

zeldzame lego sets

8. LEGO Minifigures Series 10, Mr. Gold (71001)

De hekkensluiter van dit lijstje is geen set, maar een figuurtje. Het leuke aan deze figuurtjes is het feit dat je een zakje koopt waarvan je niet kan zien wat er in zit. LEGO gooide 5.000 gouden figuurtjes in, oftewel ‘Mr. Gold’. Een beetje de Willy Wonka en zijn chocoladerepen-strategie. Dit mini-figuurtje levert je misschien wel 1.786 dollar op.

Meest waardevolle LEGO sets

Bron: Manners
Beeld: Lego

You May Also Like