Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Deze 7 grootste lichamelijke veranderingen maak je mee na je 40ste

Er gaat een moment in je leven komen dat je veertig jaar wordt. Helaas komen er na je veertigste verjaardag wel wat lichamelijke veranderingen op je af. Het is niet anders, je kunt het beste accepteren dat ouderdom met gebreken komt. Maar hey, je kunt er ook om lachen, want je bent nu een officiële ‘mid-lifer’! Hier zijn enkele van de meest voorkomende lichamelijke veranderingen die optreden na je veertigste:

1. Slechte ogen

Je ogen zijn niet meer zo scherp als vroeger. Het is tijd om een leesbril of contactlenzen te overwegen. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg coole en stijlvolle monturen om uit te kiezen, dus je kunt er nog steeds goed uitzien.

2. Testosteron

Voor mannen is er een daling van het testosteronniveau na de veertigste verjaardag. Dat betekent niet alleen dat je minder spieren hebt en wat buikvet, maar ook dat je minder ‘haantjesgedrag’ vertoont. Dat is waarschijnlijk een goede zaak voor iedereen om je heen.

3. Je krijgt buikvet

Je kunt niet langer een sixpack hebben zonder uren in de sportschool door te brengen. Maar laten we eerlijk zijn, wie heeft er tijd voor? In plaats daarvan kun je proberen gezond te eten en veel water te drinken. Het is niet alleen goed voor je buik, maar voor je hele lichaam.

4. Slijtage

Je kraakbeen verdwijnt, dus je krijgt sneller last van pijnlijke botten en gewrichten. Maar dat betekent niet dat je moet stoppen met bewegen. Integendeel, blijf actief en zoek oefeningen die goed zijn voor je lichaam.

5. Slapeloosheid

Slapeloosheid kan een probleem worden naarmate je ouder wordt. Maar misschien kun je het beste gewoon accepteren dat je ’s nachts wakker wordt en wat extra afleveringen van je favoriete serie kijken. Beter dan wakker liggen en piekeren over het leven, toch?

6. Geheugenverlies

Je vergeet soms waar je sleutels zijn of waarom je naar de supermarkt ging. Geen paniek, dit is allemaal onderdeel van het ouderdomsproces. Maar het kan geen kwaad om je hersenen actief te houden met puzzels en uitdagende activiteiten.

7. Slechte weerstand

Weerstand Je weerstand neemt af naarmate je ouder wordt, wat betekent dat je sneller verkouden wordt. Maar het betekent niet dat je in een bubbel moet leven. Een gezonde levensstijl kan helpen om je immuunsysteem te versterken.

Dus ja, ouder worden heeft zijn nadelen, maar laten we niet vergeten dat het ook voordelen heeft. Je hebt meer levenservaring, meer wijsheid en je hebt hopelijk geleerd om te genieten van de kleine dingen in het leven. Dus blijf vooral lachen en geniet van het leven!

40 jaar lichamelijke veranderingen

Check ook: ALS JE ZIET HOE OUD DEZE HARRY POTTER-ACTEUR NU IS, VOEL JIJ JE PAS ÉCHT OUD

Bron: Manly
Beeld: Unsplash

You May Also Like