Connect with us

Hi, what are you looking for?

Films & Series

Deze 5 kerstklassiekers wil jij deze feestdagen zien

kerstklassiekers

Heb jij geen plannen deze kerst of hoef je alleen maar ergens aan te schuiven bij een kerstdiner? Dan betekent dat dat je genoeg tijd over hebt om heel wat kerstfilms te kijken. Je kunt maar beter goed voorbereid voor de dag komen, dus daarom hebben we een lijstje van 5 klassieke kerstfilms die je gezien moet hebben.

Deze 5 kerstklassiekers wil jij deze feestdagen zien:

1. Home Alone

De kerstklassieker der kerstklassiekers is natuurlijk Home Alone! Als je Home Alone nog nooit gezien hebt, dan zijn we benieuwd waar je de afgelopen jaren sinds 1990 geweest bent. Dat is namelijk het jaar waarin de eerste film is uitgekomen. Het gaat over een gezin die met Kerstmis op vakantie gaat, maar per ongeluk hun zoontje Kevin alleen thuis achterlaten. Als er dan ook nog boeven zijn die het huis willen leegroven… Daar weet Kevin wel raad mee.

2. Alle Harry Potter films

Het is niet perse bedoeld als kerstfilm, maar het is het voor veel mensen wel. We hebben het over Harry Potter en alle films die hier bij horen. Hier is eigenlijk geen uitleg meer bij nodig natuurlijk, het is immers cultureel erfgoed geworden. Om wat nostalgie op te halen, hebben we de trailer van de allereerste film (uit 2001!) hieronder toegevoegd.

3. The Holiday

De meest romantische kerstklassieker is natuurlijk The Holiday. De film gaat over twee single vrouwen (gespeeld door Kate Winslet en Cameron Diaz). De twee snakken naar rust, maar dat is natuurlijk alles wat ze niet krijgen. Met dank aan de twee knappe mannen die de rust komen verstoren!

4. Bridgerton

Oké, het is geen film, maar wel een heel fijne serie om deze kerstdagen diep in weg te duiken. In de serie volg je elk seizoen een ander lid uit de familie Bridgerton, een nogal rijke familie uit Groot-Brittanië tijdens de grote Regency periode (1811 tot 1819). Voor mensen die naar – pittige – romantiek kijken, is dit een goede aanrader. Zorg er alleen wel voor dat je dit niet met je schoonmoeder kijkt, gezien de nogal expliciete scènes.

5. Little Women

Een relatief nieuwe film: zo kunnen we Little Women noemen. De ontroerende en komische film uit 2019 heeft een winterse vibe en past daarom perfect bij Kerst. De cast van de film is fantastisch, met rollen voor Emma Watson, Meryl Streep, Florence Pugh en Timothée Chamalet. Dat is natuurlijk niet iets wat je wil missen.

Bron: Womanly
Beeld: Warner Bros.

You May Also Like