Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eten & Drinken

Deze 5 bizarre hamburgers wil je eens in je leven geprobeerd hebben!

Wie houdt er niet van een lekkere hamburger op z’n tijd?! Het is een festival voor liefhebbers van historische hamburgers. Tegenwoordig is de sappige hap de focus van de wereld.

Burgerfeest!

Het is zeker beter om minder of geen vlees te eten. Minder leed voor dieren, beter voor het milieu en natuurlijk beter voor jezelf. Toch is het oké om af en toe een misdaad te plegen; vooral deze rare hamburgers.

Sushi Burger

Het spreekt voor zich dat de combinatie van sushi en “hamburger” erg intrigerend is. Volgens de Highsnobiety-website zijn sushiburgers in populariteit gegroeid sinds ze in 2016 op Instagram werden geplaatst. Sinds de jaren tachtig staat de eerste burger echter op het menu van de Japanse fastfoodketen MOS. En sushiburgers zijn niet zo obscuur: zelfs McDonald’s in Taiwan heeft al een tijdje bizarre hamburgers op het menu staan.

Alfabet Burgers

Als je het echt heel moeilijk wilt maken, is de Alphabet Burger een aanrader. Het is technisch gezien een sandwich, puur vanwege de belachelijke hoeveelheid toppings die het gebruikt, en het past niet in een typische hamburger. Er zijn 26 toppings, nl.: avocado, spek, kaas, Doritos, Ei, visstick, knoflookbrood, Ham, Italiaanse Worst Gehaktbrood, jalapeno. Krispy Kreme Donuts, sla, Macaroni en kaas, Noedels, Uienringen, peperoni, Queso Blanco Dipsaus, Hand getrokken noedels, spinazie, Turkije Burger, worst, Parmezaanse kaas met kalfsvlees, Waffle, Mugu (Kokos), Yam en courgette.

Pasta Burgers

Deze burger is de Amerikaanse burger gecombineerd met de Italiaanse keuken. Behalve pasta heeft het broodje ook Italiaanse gehaktballen. De Spaghetti Burger was voor het eerst te zien in het tv-programma The Chew en de bemanning genoot van de burger in het PYT-restaurant in Philadelphia. Hoewel het restaurant zijn ingrediënten nooit heeft vrijgegeven, hebben veel chef-koks hun eigen versies gemaakt.

Black Pack Gebakken Kikker Burger

Laat de Japanners maar met bizarre hamburgers komen. Eerlijk gezegd moet je eruit gesneden zijn om dit monster in je mond te stoppen. Het brood was donker zwart en het had een gebakken kikker erop. De kikkers lijken “gewoon” naar kip te smaken. Dus als je je ogen sluit, is het misschien het proberen waard.

hamburgers

Booze Burger/BrewBurger

We weten allemaal dat een koud biertje en een heerlijke burger de perfecte combinatie zijn. Maar dat was niet genoeg voor BrewDog. Het bedrijf besloot het bier direct in de burger zelf te verwerken. Volgens experts zijn bier/alcoholaroma’s niet dominant, hoewel whisky en wodka ook in sauzen worden gebruikt.

hamburgers

Deze burgers zijn het proberen waard. Dus als je vandaag een keer een bijzondere burger lust, heb je vijf keuzes!

Bron & Beeld: Manners

You May Also Like