Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Deze 2 Europese landen zijn ’s werelds meest bezochte bestemmingen

meest bezochte landen
Beeld: Pexels

Meer dan 500 miljoen toeristen bezoeken Europa elk jaar, maar naar welke van de 44 Europese landen gaan ze het meest? GlobalData, een analyse- en adviesbureau, heeft de cijfers gekraakt om uit te zoeken welk land in Europa het meest wordt bezocht. Frankrijk heeft door de jaren heen vaak de toppositie opgeëist, en zal nu ook zijn titel van meest bezocht land ter wereld heroveren.

Wat is het meest bezochte land ter wereld?

Vóór de pandemie was Frankrijk het meest bezochte land ter wereld, met 88,1 miljoen bezoekers in 2019, volgens GlobalData. Spanje eiste de toppositie op in 2021, maar Frankrijk ligt op schema om het land in te halen, met 66,6 miljoen internationale bezoekers in 2022. “Naast Italië en Spanje vertegenwoordigt Frankrijk een belangrijk segment van de groei in West-Europa”, zegt Hannah Free, reis- en toerismeanalist bij GlobalData. “Het land is niet alleen populair bij reizigers uit Europa zelf, met name het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en België, maar ook bij bezoekers van verder weg, waaronder China en de Verenigde Staten.” GlobalData meldt dat het aantal internationale aankomsten in Frankrijk tussen 2022 en 2025 naar verwachting jaarlijks met 12,1 procent zal groeien. Het bedrijf heeft voorspeld dat Frankrijk tegen 2025 naar schatting 93,7 miljoen internationale reizigers per jaar zal aantrekken en daarmee zijn titel als meest bezochte land ter wereld zal bevestigen.

meest bezochte landen
Beeld: Pexels

Waarom is Frankrijk een populaire toeristische bestemming?

Een van de grootste troeven van Frankrijk is volgens GlobalData het vervoer. Reizen tussen grote steden is relatief eenvoudig, met hogesnelheidstrein verbindingen. Frankrijk is ook goed verbonden met andere Europese landen via lange afstandstreinen en nachttreinen. Nieuwe slaaptreinen die dit jaar in gebruik worden genomen, brengen passagiers van Parijs naar Wenen, Berlijn en Milaan, terwijl de hoofdstad in 2024 ook verbonden zal zijn met Barcelona.

Wat is het op één na populairste land ter wereld om te bezoeken?

Spanje staat vlak achter Frankrijk op de ranglijst van meest bezochte landen ter wereld. Terwijl alle landen het aantal bezoekers tijdens de COVID-19 pandemie zagen dalen, slaagde Spanje erin Frankrijk voor te blijven met 26,3 miljoen bezoekers. Na Frankrijk zal Spanje de komende jaren nog meer toeristen aantrekken. Volgens GlobalData zal Spanje in 2025 naar verwachting 89,5 miljoen internationale bezoekers trekken. “Het bezoek aan Frankrijk en Spanje zal de komende jaren sterk blijven, waarbij festivals, cultuur en gastronomie een grote aantrekkingskracht uitoefenen op toeristen”, zegt Free. “Beide landen hebben bezoekers veel te bieden, met hun eigen unieke culturen, keukens en sferen. Beide landen zijn ook relatief groot, met een divers en gevarieerd landschap, en elk land heeft zijn eigen unieke kustlijn.”

meest bezochte landen
Beeld: Pexels

Check ook: Winterzon in Europa, check hier de top 3 bestemmingen!

Bron: euronews.com

Beeld: Pexels

You May Also Like