Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Cashen: Deze 10 landen hebben het hoogste gemiddelde salaris ter wereld

landen hoogste salaris

Het gemiddelde salaris in Nederland is niet slecht. We staan op dit moment op nummer 10 van de landen die het hoogste gemiddelde salaris ter wereld ontvangen. Maar dat betekent ook dat er nog 9 andere landen zijn waar je beter verdient dan hier! Waar moet je heen emigreren om flink te cashen?

landen hoogste salaris

Deze 10 landen hebben het hoogste gemiddelde salaris ter wereld:

10. Nederland

We benoemde het al even, maar wij staan op nummer 10 van de lijst. Het gemiddelde netto salaris is 2.263 euro per maand.

9. Duitsland

Gemiddeld verdienen Duitsers zo’n 8 euro per maand meer. Daar valt het gemiddelde netto salaris op 2.270 euro. Dat zijn toch weer 3 á 4 biertjes extra!

8. Ierland

Als je naar Ierland verhuist, stijg je ruim 100 euro in netto maandsalaris: 2.479 euro. Een prima achtste plek dus!

7. Finland

We zien Finland als eerste Scandinavische land in de lijst. Hier verdien je gemiddeld 2.509 euro per maand.

6. Luxemburg

Het is misschien niet het eerste land waar je naar toe zou verhuizen, omdat het zo’n klein landje is. Maar vergis je niet! Het salaris is hier heerlijk. De gemiddelde Luxemburger ontvangt 3.009 euro per maand.

5. Zweden

Zweden stapt als eerste de top 5 in. Het salaris scheelt nauwelijks iets met Luxemburg. In Zweden verdien je omgerekend zo’n 3.062 euro per maand.

4. Denemarken

Het scheelt niet veel met Zweden, maar de Denen verdienen iets meer. Daar krijg je maandelijks 3.100 euro op je rekening. Cashen!

3. Noorwegen

Het land van de prachtige natuur én het lekkere salaris, want je verdient omgerekend 3.365 euro per maand als je hier aan de slag gaat.

2. IJsland

Het gemiddelde netto maandsalaris van de inwoners in IJsland is 3.435 euro. Je zit dan in de winter wel een half jaar lang zonder zonlicht, maar dan heb je wel een lekker salaris.

landen hoogste salaris

1. Zwitserland

Waar je echt naartoe moet emigreren? Zwitserland! Hier verdienen inwoners gemiddeld het meest van de wereld. Je ontvangt gemiddeld zo’n 4.700 euro als je hier een baan vindt. Dat is een lekker bedrag! Dat is ruim het dubbele wat we hier in Nederland verdienen.

Check ook: Minimumloonstijging in Nederland: dit ga je in 2023 minimaal verdienen (sgxl.nl)

Bron: Manly
Beeld: Unsplash

You May Also Like