Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

De historische felrode F1 Ferrari van Michael Schumacher staat te koop

Ferrari van Michael Schumacher

In de recente jaren maken Lewis Hamilton en onze eigen Max Verstappen de dienst uit in de Formule 1, maar een van de allergrootste F!-coureurs ooit is natuurlijk Michael Schumacher. En voor fans die teveel geld hebben, de historische felrode Ferrari F300 waarin Schumacher in 1998 racete kan van jou zijn!

Ferrari van Michael Schumacher

De historische auto uit 1998

De F300 is te koop bij veilinghuis Sotheby’s en zoals we je al een heads-up hadden gegeven moet je werkelijk een dikke portemonnee hebben voor de auto. De geschatte prijs ligt tussen 6 en 8 miljoen, daarnaast moet je ook nog geld neertellen voor transport en de verzekering, kortom je moet een rijke stinkerd zijn. We kunnen je wel verzekeren dat je zeker geen spijt van zal hebben, want de historische auto komt uit 1998. Waarbij Schumacher vijf wedstrijden won, waaronder in Canada en Groot-Brittannië. Echter kunnen we de spannendste wedstrijd van Schumacher niet vergeten, hoewel hij de wereldtitel niet behaalde was het zeker fantastisch om naar zijn wedstrijden te kijken.

Ferrari van Michael Schumacher

De F300

De combinatie van Schumacher en zijn F300 was zeker top. De F300 heeft een 2996 cc, 80-graden V10-motor, goed voor 805 pk en de auto weegt slechts 590 kilogram weegt. Vertaling: de auto is super snel! De veiling duurt van 18 augustus tot 20 augustus. Op de website van Sotheby’s kun je voor meer info.

Bron & beeld: Manners

You May Also Like