Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

De 5 meest waardevolle Pokémon kaarten

pokémon kaarten

Pokémon is de populairste kaartspel die ooit gemaakt is voor kinderen. De kaartjes waren op iedere hoek van de straat te koop en ze werden meer ingeruild dan met ze gespeeld. Dit is al jarenlang niet meer het geval, maar de kaartjes zijn toch behoorlijk in waarde gestegen. Een deel van kaartjes zijn tonnen waard

De waardevolle kaarten

De meest waardevolle Pokémon kaarten zijn als volgt:

5. No 1. Trophy Pikachu – €100.000

Op de 5e plek heb je de No.1 Trophy Pikachu. Indien je vroeger de Pokémon World Championships won ontving je dan deze kaart, die enorm zeldzaam is. Van deze kaart zijn er maar een paar exemplaren gemaakt. In 1997 vond het eerste kampioenschap plaats, dus is de kaart van dit jaar uiteraard de duurste. Deze kaart is zo´n €75.000 waard.

4. St Edition Neo Genesis Lugia – €100.000

We maken een grote sprong naar €100.000 voor deze normaal ogende Pokémon kaart. Deze kaart brengt in uiterst goede staat een ton op. De reden waarom deze kaart zo duur is, is de datum waarop de kaart is gemaakt, in de eerste week van Pokémon. Eén van deze kaartjes kreeg een GEM-MT 10-beoordeling van PSA en werd voor €110.000 verkocht

3. Family Event Kangaskhan – €123.000

We zijn nu bij de top-3 van de meest waardevolle Pokémon kaarten. Deze kaart werd uitgereikt na een ouder en kind Pokémon-toernooi dat in 1998 werd gehouden in Japan. Gezinnen streden tegen elkaar met de ouder, en kindenteams. Het winnende team kreeg de Kangaskhan-promokaart. Er zijn slechts 11 exemplaren van deze kaart in omloop, wat de enorm hoge prijs verklaard.

2. Illustrator – €200.000+

Deze kaart is niet langer het meest waardevolle Pokémon kaartje. Pikachu blijft hét boegbeeld van Pokémon en dit kaartje is uiterst zeldzaam. Er zijn namelijk slechts een paar van deze kaarten weggegeven aan de winnaars van de ‘CoroCoro Comic Illustration Contest’ in 1998. Dit kaartje kan je tot wel €230.000 opleveren.

1. Charizard 1st Edition – €250.000+

Het duurste Pokémon kaartje op aarde is een Charizard 1st Edition. De kans dat je zo een kaartje bezit die bijna identiek is aan deze, is veel minder klein dan dat je een van bovenstaande kaartjes bezit. Maar je bent niet beslist rijk als je deze kaart bezit, want de waarde ter wereld is gebaseerd op zowel de datum van uitbrengen als de fysieke staat. Indien je deze kaart hebt kan je al minimaal €20.000 ervoor krijgen. Dit houdt in dat de kaart de nummers 1 t/m 100 heeft. 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like