Connect with us

Hi, what are you looking for?

Films & Series

Criticus waarschuwt “dikke mensen” om niet naar The Whale te kijken: fans bezorgt

De waarschuwing van een criticus dat “dikke mensen” niet naar The Whale moeten kijken, heeft fans bezorgt gemaakt. Want, waarom zou iemand zoiets zeggen? Dit is zeker een ongewone opmerking. Ben je benieuwd naar haar uitleg? Lees dan snel verder!

The Whale

Brendan Fraser schittert in Darren Aronofsky’s aanstaande drama, waarin een man van 600 pond, Charlie genaamd, wordt gevolgd terwijl hij probeert opnieuw contact te maken met zijn tienerdochter.

Fans van Fraser zijn blij dat de geliefde acteur terugkeerde naar de schermen. Criticus Katie Rife denkt echter niet dat zijn aankomende film voor iedereen geschikt is. De waarschuwing van critici dat ‘dikke mensen’ The Whale niet mogen zien, baart fans zorgen. Ze schreef op Twitter: “Ik kan niet met een goed geweten aanbevelen dat dikke mensen naar The Whale kijken. Ik kan magere mensen ook niet aanraden om ernaar te kijken, omdat het het idee versterkt wordt dat dikke mensen lijden en daar zelf voor hebben gezorgd.”

Ze voegde eraan toe dat de film “massive red flags” bevatte voor eetstoornissen en vetfobie, en ze vond het “ongelooflijk triggerend”. “Je kunt zien dat er geen echt dikke mensen bij de productie betrokken waren”, schreef ze en voegde eraan toe: “Ik voel me echt rot na deze kijkervaring. Er is een scène waarin de hoofdpersoon een sleutel laat vallen en niet kan oppakken, en de mensen lachten.”

Meningen zijn verdeelt

Haar tweets hebben gemengde reacties uitgelokt, waarbij sommige fans enthousiast waren om de film te zien en hun bezorgdheid uitten.

Een persoon schreef: “Daar was ik zo bang voor. Als iemand die al mijn hele leven worstelt met haar gewicht, eetaanvallen, schaamte-eten en vetmisbruik, weet ik niet zeker of ik een film als deze emotioneel aankan. Zelfs voor Brendan Fraser.”

Terwijl een ander zei: “Wooooa – bedankt voor de heads-up.”

Anderen maakten echter duidelijk dat ze de film nog steeds zouden zien.

Een Twitter-gebruiker zei: “Wat als er zwaarlijvige mensen zijn die de film willen zien en die niet van streek raken door zulke dingen?

“Ze willen gewoon een Aronofsky-film en Frasers optreden zien. Niet iedereen wordt getriggerd als ze zichzelf misschien in een film zien.

“Is de film goed of niet, dat is het enige dat telt.”

Brendan speelt zijn rol uitstekend!

Nou, het zal je niet verbazen te horen dat de recensie van Rife een behoorlijke impact heeft. Ze schreef voor Polygon: “In The Whale poneert Aronofsky zijn sadisme als een intellectueel experiment en daagt hij kijkers uit om de mensheid te vinden die begraven ligt onder Charlie’s dikke lagen vet.

“Dat is niet zo goedaardig als hij lijkt te denken dat het is. Het gaat uit van de veronderstelling dat een man van 600 pond onaantrekkelijk is.”

Als je echter een grote Fraser-fan bent en je niet bent afgeschrikt door de bovenstaande waarschuwingen, klinkt het alsof je niet teleurgesteld zult zijn.

Rife schreef: “Brendan Frasier is erg goed, en de meeste menselijkheid/gevoeligheid/sympathie in de film komt van zijn optreden.”

Bron: Unilad
Beeld: Twitter & YouTube

You May Also Like