Connect with us

Hi, what are you looking for?

Films & Series

Comedyserie van Oekraïense president Zelensky binnenkort te zien op Netflix

zelensky

Je hebt de naam vast al vaak voorbij zien komen: Volodymyr Zelensky, de president van Oekraïne. Wereldwijd krijgt hij veel lof over hoe hij Oekraïne probeert te beschermen in de oorlog met Rusland. Wat minder mensen weten is het feit dat Zelensky eigenlijk een comedian en acteur is. Hij is te zien in de televisieserie (vertaald) Dienaar van het Volk en die is binnenkort op Netflix te zien!

President Volodymyr Zelensky

Zelensky speelt In de serie Dienaar van het Volk Wassil Holoborodko, een geschiedenisleraar die tot president van het land wordt uitgeroepen, nadat een filmpje van hem online viral gaat waarin hij zich uitlaat over de corruptie in de Oekraïense politiek. In 2019 deed Zelensky mee met zijn nieuwe partij – gelijknamig aan de serie – aan de presidentsverkiezingen en werd zo verkozen tot de nieuwe president.

Dienaar van het volk

In totaal kent de serie drie seizoenen. Hoogstwaarschijnlijk kun je de serie binnenkort op Netflix zien. De streamingsdienst heeft gesprekken om het officieel te maken, maar uit bronnen blijkt dat de deal zo goed als rond is. In het Engels heet de serie Servant of the People. We zijn benieuwd! Bekijk de trailer hieronder:

Bron: Gewoon voor hem
Beeld: YouTube Filmfestival Cottbus