Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eten & Drinken

Chocola zorgt voor extra productiviteit op de werkvloer

chocola

We weten allemaal hoe belangrijk voeding is voor onze lichamelijke gezondheid. Ondanks de overweldigende hoeveelheid bewijs, is er weinig bekend over hoe belangrijk het juiste voedsel is voor onze hersenen en mentale gezondheid. Chocola blijkt er één te zijn.

Cacao

Cacao is van nature gezond. Het is het hoofdingrediënt in chocolade en is rijk aan mineralen en antioxiderende micronutriënten. Het is de aanwezigheid van deze stof die donkere chocolade bitter maakt. Gemiddeld bevat het ook ongeveer 20% meer eiwit dan cacaopoeder. Bij de extractie en productie van cacaoproducten worden doorgaans verwerkingstechnieken en temperaturen gebruikt die deze voedingsstoffen intact houden. Cacao bevat ook polyfenolen. Polyfenolen beschermen tegen stress, diabetes, hartaandoeningen en ontstekingen. Ze geven je dus een goed gevoel. Je goed voelen is zeker de belangrijkste factor bij het verbeteren van de productiviteit.

Beeld: Pexels

Pure chocolade is gezonder

Hoe hoger het percentage cacaobestanddelen, hoe beter. Wil je naast chocolade ook gezondheidsvoordelen, kies dan voor een hoger percentage cacaobestanddelen. Tijd om pure chocolade aan je dieet toe te voegen!

Beeld: Pexels

Bron: Zelfmaak-ideejes.nl

Beeld: Pexels

You May Also Like