Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

China zegt mogelijke signalen van buitenaardse beschaving te hebben opgepikt

buitenaardse beschaving

Volgens rapporten beweert China een signaal van een buitenaardse beschaving te hebben ontvangen met behulp van zijn Sky Eye-telescoop van ter waarde van $ 180 miljoen. Korte tijd nadat het rapport werd gepubliceerd, verdween het weer.

buitenaardse beschaving
embedded van Daily Mail

Signalen van buitenaardse beschaving?

De Sky Eye, een telescoop met een diameter van 500 meter in de Chinese provincie Guizhou, heeft een ongewoon elektromagnetisch signaal gedetecteerd waarvan wetenschappers zeggen dat het afkomstig kan zijn van buitenaardse wezens. Het nieuws werd bekendgemaakt in een rapport van Science and Technology Daily, de officiële krant van het Chinese Ministerie van Wetenschap en Technologie, gevestigd in Peking. Maar Tech Daily verwijderde het rapport kort nadat het was gepubliceerd, maar het is onduidelijk waarom.

Verdachte signalen

Het Science and Technology Daily-rapport citeerde Zhang Tongjie, hoofdwetenschapper van het zoekteam voor buitenaardse beschavingen dat gezamenlijk is gevormd door de Beijing Normal University, het China National Astronomical Observatory en de University of California, Berkeley. Het team vond in 2020 twee sets verdachte signalen bij het verwerken van gegevens die in 2019 werden verzameld, en nog een in 2022 bij het kijken naar planeten buiten ons zonnestelsel (exoplaneten). Het verdachte signaal kan ook een soort radio-interferentie zijn, volgens Zhang, dus verdere onderzoek is nodig.

Buitenaards leven mogelijk

Volgens NASA is er momenteel geen leven buiten de aarde gevonden, maar dat betekent niet dat het universum behalve de aarde levenloos is. “Hoewel er nooit duidelijke tekenen van leven zijn gevonden, wordt de mogelijkheid van buitenaardse biologie (de wetenschappelijke logica erachter) steeds aannemelijker”, zei NASA.

buitenaardse beschaving

Sky Eye

Vanwege zijn grootte heeft de sferische telescoop met vijfhonderd meter diafragma, ook bekend als FAST of Sky’s Eye, een van de beste kansen om buitenaards leven te spotten. Het werd in september 2020 gelanceerd om te zoeken naar interstellaire communicatiesignalen die wijzen op buitenaards leven en mogelijk bewoonbare exoplaneten. Zoals de officiële naam al doet vermoeden, is FAST met een diameter van 500 meter (1.640 voet) ’s werelds grootste radiotelescoop met volledige schotel. Het is in staat om tweemaal het gebied van de hemel te scannen dat wordt bestreken door het Arecibo-observatorium in Puerto Rico, de vorige recordhouder voor ’s werelds grootste radiotelescoop met één opening. FAST kan metingen leveren die drie tot vijf keer gevoeliger zijn dan het Arecibo-observatorium. Daarom hopen wetenschappers dat de telescoop een doorbraak zal maken in de zoektocht naar buitenaards leven.

Bron & Beeld: Dailymail, Youtube