Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Bulgaarse student in Tilburg vliegt heen en weer voor colleges door tekort studentenkamers

Nickolay Doyrenski (21) studeert in Nederland (Tilburg) en woont in Bulgarije. Daarom moet de student bedrijfskunde en ondernemerschap maandelijks twee keer met het vliegtuig naar Tilburg om zijn werkcolleges te volgen. Toen hij geen woonruimte kon vinden in zijn tweede jaar, besloot hij het probleem op deze manier aan te pakken.

Op de wachtlijst

In het eerste jaar van zijn opleiding, woonde Nikolai met twee Bulgaarse vrienden op Talent Square. Toen hun huurcontract afliep, moesten ze zelf op zoek naar een nieuwe woonruimte. Ze kwamen op een lange wachtlijst terecht. “Ik heb meer dan twee jaar geleden een aantal kamers geregistreerd en ik ben nog maar 70e. Het deed mijn grootouders zelfs denken aan hun wachtlijsten voor auto’s en huizen in Bulgarije tijdens het communistische regime.”

Beeld: Instagram @n.doyrenski

Discriminatie

Bovendien werd de student gediscrimineerd tijdens het zoekproces. De voorkeur werd gegeven aan Nederlandse studenten. “Het is een raar gevoel om me voor het eerst in mijn leven gediscrimineerd te voelen. Maar het is waar: Nederlandse studenten verhuren meestal aan andere Nederlandse studenten, en dat is nog zorgwekkender als je bedenkt dat die studentenhuisvesting meestal al veel goedkoper is. “

Beeld: Instagram @n.doyrenski

Zelfstudie

Nickolay studeert voornamelijk door middel van opgenomen lezingen en online PowerPointpresentaties. Voor een vak is zijn aanwezigheid verplicht. Hij gaat dus alleen naar de campus om dit vak en zijn werkcolleges te volgen. Voor nu is het handig. Maar of dat volgend jaar kan, moet nog blijken. “Voor zover ik weet, dringen universiteiten aan op meer offlineonderwijs, en ik steun het helemaal niet. Wat de tutorials betreft, begrijp ik het, maar wat de colleges betreft. In de klas is er nauwelijks interactie tussen docenten en studenten … het is gewoon een overdracht van kennis.”

Bron: Universonline

You May Also Like