Connect with us

Hi, what are you looking for?

Films & Series

Bob Odenkirk keert terug in serie van makers van Breaking Bad en Better Call Saul

lucky hank

Minder dan een jaar na het afsluiten van de saga van Saul Goodman in “Breaking Bad” prequel “Better Call Saul,” is Bob Odenkirk terug voor de nieuwe serie “Lucky Hank,” en de eerste volledige trailer voor de college-set show is deze woensdag verschenen.

Over de serie

Naast de trailer onthulde AMC Networks ook dat de debuutaflevering van de serie ook te zien zal zijn op BBC America, IFC en SundanceTV, naast AMC en zijn streamer AMC+. Gebaseerd op de roman “Straight Man” uit 1997 van Richard Russo, vooral bekend van het Pulitzer Prize-winnende boek “Empire Falls,” heeft “Lucky Hank” een vergelijkbare premisse als de Netflix-serie “The Chair” uit 2021, waarin Sandra Oh de gestresste voorzitter van de Engelse afdeling van een college speelt. Odenkirk neemt de rol op zich van William Henry Devereaux Jr., de Engelse afdelingsvoorzitter van Railton College, een slecht gefinancierde universiteit in de roestgordel van Pennsylvania.

Bob Odenkirk

Plot

De serie richt zich op Hank terwijl hij door een mid-life crisis gaat die geworteld is in “onopgeloste problemen met zijn vader, een middelmatige en rechthebbende studentenpopulatie en in het feit dat zijn afdeling sterker verdeeld is dan de Balkan”, aldus de logline. Terwijl Hank zich begint te ontrafelen, begint zijn vrouw Lily (Mireille Enos), de conrector van de plaatselijke middelbare school, zich vragen te stellen over haar pad en levensbeslissingen. In de serie spelen ook Sara Amini, Diedrich Bader, Suzanne Cryer, Olivia Scott Welch en Cedric Yarbrough mee. Kyle Maclachlan, Alvina August, Tom Bower, Shannon DeVido, Chris Diamantopoulos, Lilah Fitzgerald, Jackson Kelly, Arthur Keng en Oscar Nuñez behoren tot de gaststerren van het eerste seizoen.

Bob Odenkirk

Datum

Aaron Zelman en Paul Lieberstein ontwikkelden de serie voor televisie en co-showrunnen het eerste seizoen. De twee produceren ook samen met Odenkirk, Russo, regisseur Peter Farrelly, Mark Johnson, Naomi Odenkirk, Marc Provissiero en Jessica Held. AMC Studios produceert de serie in samenwerking met Sony Pictures’ Television TriStar TV en Johnson’s Gran Via. “Lucky Hank” beleeft zijn wereldpremière op het SXSW festival in Austin op 11 maart, voordat het zijn televisiedebuut maakt op 19 maart. De serie duurt acht afleveringen, met de finale op 7 mei. 

Bekijk hieronder de volledige trailer van de serie

Check ook: Razend populaire Viking-serie op Netflix keert terug met vervolgfilm

Bron: manners.nl

Beeld: YouTube

You May Also Like