Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Bijstandsmoeder in ‘Waar doen ze het van?’ zorgt voor verbazing: ‘Keuze uit overtuiging’

waar doen ze het van nadia
Beeld: YouTube

In de aflevering van vorig week van het programma ‘Waar doen ze het van?’ maakten we kennis met Nadia die elke maand de eindjes aan elkaar moet knopen. Bijstand moeder Nadia heeft 3 kinderen, maar die kunnen niet naar school. Nee, niet omdat ze het niet kunnen betalen, maar om andere redenen die vraagtekens opwekken bij de kijkers.

‘Waar doen ze het van?’

Het Programma ‘Waar doen ze het van?’ gaat over hele verschillende gezinnen die gevolgd worden. Het ene gezin heeft het heel breed, terwijl het andere elke eind van de maand de eindjes bij elkaar moet knopen. Een gezin dat voor verbazing zorgt is dat van de alleenstaande moeder, Nadia.

Waarom thuisonderwijs?

Waarom gaan haar kinderen eigenlijk niet naar school?, vragen kijkers zich af. Nadia verklaart daarover: “Het is een keuze die we maken vanuit overtuiging zeg maar, daarnaast heeft het nog heel veel voordelen vind ik; je hoeft niet zo vroeg op ’s morgens en alles. Het is stressen om je kinderen op tijd naar school te brengen. Dat is een ander voordeel.” Kijkers vinden echter dat als Nadia als de rest van Nederland haar kinderen toch naar school stuurde, ze naar het werk kon en dus niet van bijstand hoefde te leven. Logisch toch?!

Bron: Skoften

Beeld: YouTube

You May Also Like