Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Bewijs: je wordt slimmer van ijs eten

ijs

Is de zomer ein-de-lijk aangebroken? We hebben de lente overgeslagen, maar als het vanaf nu t/m september dit weer is; dan hoor je ons niet klagen! Met warm weer komen ook weer zomersnacks om de hoek kijken. Daar willen we het even met je over hebben.

Ice, ice baby

Waterijs, softijs, schepijs… Kom maar door! Het liefst meerdere op een zomerdag om toch een beetje af te koelen. Helaas is het niet zo goed voor je lichaam met alle suikers die er in zitten (wil je toch verantwoord ijs eten, eet dan waterijs. Daar zit gemiddeld minder kcal in!). Maar we zijn van mening dat alleen op je lichaam letten niet genoeg is. Je mentale gesteldheid is ook belangrijk. Daarom brengen we goed nieuws:
 

IJs als ontbijt

Uit onderzoek van Kyorin Universiteit in Tokio (Japan) blijkt namelijk dat het eten van ijs een positief effect heeft op je intelligentie! Aan de hand van twee groepen deed de universiteit daar onderzoek naar. Groep 1 kreeg ’s ochtends een bakje ijs om te ontbijten en de andere groep kreeg een normaal ontbijt zoals je die kent. Na het eten van hun ontbijt moest iedereen uit beide groepen moeilijke testen maken. Daaruit bleek dus dat de groep die elke ’s ochtends ijs als ontbijt eet, beter uit de test kwam!

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like