Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eten & Drinken

Bestel dit nooit bij McDonald’s als katerontbijt

McDonald's katerontbijt

Het is een bekend gegeven dat het belangrijk is om gezonde voedingskeuzes te maken en een gebalanceerd dieet te volgen. Toch kan het verleidelijk zijn om in het weekend jezelf te trakteren op fastfood. Vooral na een avondje uitgaan, waarbij je een paar drankjes hebt genuttigd, kan een bezoek aan de McDonald’s als de ideale oplossing voor je katerontbijt voelen. Echter, na het lezen van het boek over gedeconstrueerde voedingsmiddelen, zou je wellicht heel anders gaan nadenken over deze weekendtraktatie.

Onverwacht ingrediënt

Het boek, dat tot stand kwam door de samenwerking van fotograaf Dwight Eschliman en food writer Steve Ettlinger, is gericht op het ontleden van de voedingsmiddelen die we dagelijks consumeren. Een van de voedingsmiddelen die ze onderzochten waren de populaire kipnuggets die door fastfoodketens zoals McDonalds worden verkocht. Tijdens het onderzoek naar de kipnuggets kwamen Eschliman en Ettlinger tot een opmerkelijke ontdekking: deze kipstukjes bevatten een ingrediënt dat ook door schoenmakers wordt gebruikt om schoenen soepeler te maken. Dit ingrediënt is niet iets dat je verwacht te vinden in je voedsel en kan leiden tot ernstige bezorgdheid over de kwaliteit en veiligheid van ons voedsel.

McDonald's katerontbijt

Advies

Deze ontdekking kan ons doen nadenken over de kwaliteit van het voedsel dat we consumeren en ons bewust maken van de noodzaak om kritisch te zijn bij het maken van onze voedingskeuzes. Het is belangrijk om ons te realiseren dat het niet alleen gaat om het voldoen aan onze behoeften aan voedingsstoffen, maar ook om ervoor te zorgen dat we ons voedsel uit bronnen halen die veilig en gezond zijn. Kortom, hoewel de verleiding om in het weekend fastfood te eten groot kan zijn, kan het lezen van het boek over gedeconstrueerde voedingsmiddelen ons bewust maken van de kwaliteit en veiligheid van ons voedsel. Het kan ons aansporen om meer aandacht te besteden aan wat we eten en ervoor zorgen dat we gezonde en veilige voedingsmiddelen consumeren.

McDonald's katerontbijt

Check ook: Vraag om deze reden altijd het bonnetje bij McDonald’s

Bron: happyinshape.nl

Beeld: Pexels

You May Also Like