Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Beste vrienden bouwen eigen minidorp om samen pensioen te vieren

vrienden dorp

De Llano Exit-strategie is een uniek tiny house-dorp dat begon met een groep vrienden die in plaats van bij elkaar weg te gaan, besloten om hun eigen tiny house-gemeenschap op te bouwen. Een plek waar ze hun leven konden delen en hun vriendschappen konden voortzetten.

De Llano Exit-strategie

De vriendengroep wilde dicht bij elkaar wonen, dus de beste oplossing voor hen was om wat land te kopen en vier blokhutten te bouwen. De kleine cabineontwerpen werden de Llano Exit-strategie genoemd. De groep was al 20 jaar bevriend. Na een weekend vakantie in Llano, net buiten Austin besloten ze met elkaar een tiny house-gemeenschap op te bouwen. Nadat ze het land hadden gekocht, bouwden ze de afzonderlijke tiny house-eenheden, die ongeveer $ 40.000 per stuk kosten. Er is een gemeenschappelijke ruimte van 1.500 vierkante meter met de keuken en de woonkamer met entertainment, perfect om maaltijden te bereiden en met elkaar om te gaan.

Matt Garcia

Het ontwerp voor het tiny house village is geïnspireerd door architect Matt Garcia die de groep hielp met de planning en indeling. De esthetiek van het tiny house-dorp is een soort industriële en rustieke combinatie, waarbij golfplaten worden gecombineerd met licht behandelde houten wanden die pronken met de knopen en de unieke nerf. De groep besteedde veel aandacht aan duurzaamheid en streefde naar passieve, low-impact cabinegebouwen. Ze gebruikten spuitschuim voor de woningisolatie en er is een waterbassin om regenwater op te vangen. De tiny house-ontwerpen hebben ook een bijzondere gehechtheid aan hun natuurlijke omgeving.

De tiny houses zijn nu te huur

De tiny houses zijn nu te huur voor familie- en vriendenvakanties. Met vier gezellige hutten en een gemeenschappelijk gebouw die een rustig toevluchtsoord bieden voor een groep aan de rivier de Llano. Deze tiny house-ontwerpen zijn perfect voor familiereünies of zakelijke retraites. The Commons heeft een volledig uitgeruste gastronomische keuken, een 60-inch satelliet-tv, wifi, een stapelbed, een complete badkamer en een comfortabele woonkamer. De unieke ruimte zorgt voor saamhorigheid en privacy. Elk van de kleine hutten is geschikt voor maximaal vier personen en heeft een eigen complete badkamer. De stapelbed kamer van de commons is geschikt voor zes personen en heeft een complete badkamer. Het commons-gebouw heeft een ruime leefruimte, gastronomische keuken met twee vaatwassers, een wasruimte, ijsblokjesmachine, buitenterras met eethoek met prachtig uitzicht op de rivier de Llano. Gasten hebben toegang tot alle ruimtes, waaronder de keuken, wasruimte, kajaks, kano’s, buitendouche, plus een van de vier beschikbare kampvuren als ze niet onder een brandverbod vallen. Deze unieke kleine hutten zijn beschikbaar voor $ 1.585 per nacht.

Check ook: Man bouwt oude bus voor 10.000 euro om tot geniaal tiny house

Bron en beeld: Ongelooflijk

You May Also Like