Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eten & Drinken

Bekend steak-restaurant introduceert plantaardige biefstuk op de kaart

Beeld: Instagram Loetje

Loetje is een Nederlandse restaurantketen, die vooral bekend is om hun goede biefstukken. Het restaurant verrast dan ook door een 100% plantaardige biefstuk op de kaart te introduceren, de Biefstuk Bali 0.0! 0% vlees, 100% Loetje.

Biljartcafé

Zo’n 40 jaar geleden moest Café Loetje een succesvol biljartcafé worden. Ludwig ‘Loetje’ Klinkhamer had de ‘fout’ gemaakt om zijn ossenhaas biefstuk op het menu te zetten. Voordat we dachten werd de ossenhaas biefstuk een groot succes. De biljarttafel ging dus uit, maar de ossenhaas biefstuk zeker niet. Wie de geschiedenis achter Loetje restaurant niet kent, zou nooit raden dat het ooit een biljartcafé moest zijn. Dankzij Ludwig staat ossenhaas nu op de kaart.

Plantaardige ossenhaas

We zijn het allemaal mee eens dat wanneer je eenmaal de biefstuk Ossenhaas proeft je er maar niet genoeg van kan krijgen. Maar what about de mensen die geen vlees eten? Ook aan die menen is er gedacht en daarom heeft Loetje nu ook de plantaardige biefstuk geïntroduceerd! De heerlijke plantaardige ossenhaas, die zowel vlees eters, als niet vleeseters doet watertanden is gemaakt door  New Meat van Redfine Meat. New Meat bestaat onder andere uit een mengsel van plantaardige eiwitten (soja, aardappel en tarwe), water, maiszetmeel, plantaardige oliën (canola-olie en zonnebloemolie). Maar hoe lijkt het plantaardige ossenhaas op ossenhaas biefstuk? Het ‘biefstuk effect’ wordt gecreëerd door een 3D-printer,  een 3D-printer print laagje voor laagje het structuur die lijkt op (de spieropbouw) van vlees. Let wel: de biefstuk is wel plantaardig, maar niet vegan.

Bron: Manly

Beeld: Instagram Loetje

You May Also Like