Connect with us

Hi, what are you looking for?

Films & Series

BBC werkt aan spinoff-serie van Peaky Blinders: ‘Verhaal dat miljoenen zal schokken’

Peaky Blinders bioscoopfilm

Na de leegte achtergelaten door Peaky Blinders, zullen fans naar verluidt een nieuwe injectie van crimineel onderwereld drama ontvangen in de vorm van een nieuwe serie, Dope Girls.

peaky blinders

Waargebeurd verhaal

De BBC zou werken aan een serie gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een alleenstaande moeder die een reeks Londense uitgaansgelegenheden opbouwde die drugsgebruik mogelijk maakten. Op deze illegale hotspots waren cocaïne en heroïne vrij verkrijgbaar en schokkend, voor die tijd waren ze beschikbaar voor zowel mannelijke als vrouwelijke gokkers. Het drama wordt naar verluidt geproduceerd door Bad Wolf Drama en wordt gemaakt met een soortgelijk gevoel als de in Birmingham gevestigde gangsterhit in ‘hetzelfde universum’.

Kate Meyrick

Dit deel van de samenleving kwam in opstand na de Eerste Wereldoorlog en werd geleid door Kate Meyrick, die levensgenieters aanmoedigde om deel te nemen aan de steeds groter wordende recreatieve drugsmarkt. Het personage dat is gebaseerd op de echte criminele pionier, wordt waarschijnlijk gespeeld door een sterke vrouwelijke hoofdrolspeler, zoals Keeley Hawes, Surranne Jones of Gemma Arterton.

Peaky Blinders

Het drama is geïnspireerd door het boek Dope Girls

Het drama is geïnspireerd door het boek Dope Girls uit 1992 van Marek Kohn. Een tv-insider vertelde de Sun: ‘Dit is een van de meest opwindende tv-projecten in jaren en heeft veel overeenkomsten met Peaky Blinders. De rol van Meyrick zal een van de meest gewilde in de branche zijn, aangezien ze een pionier was voor de onafhankelijkheid en kracht van vrouwen. ‘Haar verhaal is niet zo bekend en verdient het om in de schijnwerpers te staan. Dit is niet zomaar een vrouwelijke versie van Peaky Blinders, het is een op zichzelf staand verhaal dat miljoenen mensen zal choqueren.’

Check ook: ER KOMT EEN OPVALLENDE JAPANSE ANIME SPIN-OFF VAN STRANGER THINGS!

Bron & beeld: dailymail

You May Also Like