Connect with us

Hi, what are you looking for?

Gadgets

‘Batterijduur van iPhone neemt drastisch af na installatie van nieuwste iOS-update’

iOS update

Gebruikers over de hele wereld ervaren een opvallende vermindering van de batterijprestaties na de recente software-update van Apple’s besturingssysteem iOS. In deze rapportage onderzoeken we de problemen die gebruikers ondervinden, bespreken we mogelijke oplossingen en bieden we tips om de batterijduur te optimaliseren.

Batterijproblemen na Apple-software-update

Mensen stromen massaal naar sociale media om te klagen dat hun batterij negatief is beïnvloed door de nieuwste Apple software-update. Software-updates zijn er voor een reden en voor onze bescherming, maar er is niets zo boos als een iPhonegebruiker wiens batterij schijnbaar snel leegloopt.

Het iOS 16.5.1 (a) update is misschien pas vorige week uitgebracht, maar de nieuwste technologische update die onze iPhone heeft bereikt, is het iOS 16.5.1 (c), die vrij snel daarna volgde. Maar waarom werd er zo snel een andere update uitgebracht?

iOS-update
Beeld: Pexels

Achter de schermen

Apple legt uit dat het iOS 16.5.1 (c) een ‘Rapid Security Response’ iOS is, een ‘nieuw type softwareversie voor iPhone, iPad en Mac’. ‘Ze leveren belangrijke beveiligingsverbeteringen tussen software-updates, zoals verbeteringen aan de Safari-webbrowser, de WebKit-frameworkstack of andere kritieke systeembibliotheken’.

Ze kunnen ook worden gebruikt om bepaalde beveiligingskwesties sneller te verhelpen, zoals problemen die mogelijk zijn misbruikt of gemeld’, zo staat er. In feite bevat iOS 16.5.1 (c) dezelfde updates als te vinden in iOS 16.5.1 (a), maar met een extra toevoeging om een beveiligingsfout te verhelpen die was gemeld en die de Safari-browsers brak wanneer iPhone-gebruikers probeerden sites zoals Zoom of Facebook te bezoeken – wat mogelijk het risico op de veiligheid van de telefoon van de gebruiker in gevaar bracht.

Gebruikers klagen over batterijprestaties na iOS-update

Ondanks dat de laatste iOS-update eigenlijk behoorlijk belangrijk en essentieel is voor het behoud van de veiligheid van de apparaten van mensen, beweren sommige iPhone-gebruikers dat hun batterijduur is beïnvloed. Een Twitter-gebruiker zei: “Wat voor geheime formule ze ook in die laatste iPhone-update hebben gestopt die mijn batterij vermoordt, kunnen ze dat alsjeblieft stoppen’? ‘Sinds de nieuwste @Apple-update is mijn telefoon veranderd in een zakverwarmer en loopt mijn batterij leeg. Heeft nog iemand dit probleem’, voegde een ander toe. En een derde reageerde: “Mijn iPhone-batterij is nog nooit zo slecht geweest sinds deze update en ik heb een iPhone 13 Pro. Het is altijd prima geweest tot nu toe! ‘Kort gezegd, de nieuwe iPhone komt uit in september, laten we hun software verpesten. #appleios #appleupdate.”

Beeld: Pexels

ZDNet verklaart…

Echter, de zakelijke technologiewebsite ZDNet zegt: ‘Het is normaal om een daling – zelfs een vrij aanzienlijke daling – in de batterijduur te ervaren na de installatie van een iOS-update. ‘iPhones moeten een aantal taken uitvoeren op de achtergrond na een update’. “Dit verbruikt meer batterijvermogen dan normaal, en de batterijduur zal weer normaal worden zodra al deze extra taken zijn voltooid.”

Als je telefoons sowieso wat traag worden, dan raadt ZDNet aan om je telefoon opnieuw op te starten, je apps bij te werken of te controleren of je misschien de batterij volledig moet vervangen.

Check ook: Apple onthult ‘meest revolutionaire product sinds de iPhone’

Bron: Ladbible

You May Also Like