Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Baanbrekend: anticonceptiepil voor mannen komt eraan!

anticonceptiepil voor mannen

De afgelopen eeuwen waren de dames grotendeels verantwoordelijk voor anticonceptiepil, hoewel het gelukkig steeds normaler wordt dat ook mannen zich verantwoordelijk voelen. In de nabije toekomst kunnen mannen dit nog serieuzer nemen, want er zou een anticonceptiepil voor mannen in aantocht zijn!

Anticonceptiepil

Vrouwen ervaren best wel wat negatieve bijwerkingen van anticonceptie. Opzich ook niet zo heel gek als je ziet wat voor troep er in zit. Denk aan vervelende bijwerkingen, zoals zware schommelingen in humeur, buikpijn, hoofdpijn, acne en het feit dat vrouwen vaak aankomen in gewicht. Gelukkig kunnen mannen nu ook laten zien dat zij ook wat kunnen doen op het gebied van anticonceptie: de anticonceptiepil voor mannen komt er namelijk aan!

Onderzoek

Gizmodo en New Scientists melden deze week dat een onderzoek met muizen positief uitpakte. De niet-hormonale anticonceptiepil laat zien dat de zaadcellen na zes weken volledig verdwijnen. De muizen ondervonden geen bijwerkingen. En goed nieuws: de pil zou 99% effectief zijn om zwangerschappen tegen te gaan.

Mannen

In de toekomst wordt de pil ook op mannen getest. Daaruit moet blijken of de pil ook te gebruiken is voor mensen. Al met al zien de resultaten er tot nu toe veelbelovend uit. We zijn benieuwd!

Bron: FunX
Beeld: Unsplash

You May Also Like