Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Autistische winkelmedewerker ontslagen nadat hij in vier maanden tijd drie keer was aangevallen door dieven

Een autistische winkelmedewerker werd ontslagen nadat hij in vier maanden tijd drie keer was aangevallen door dieven buiten zijn werkplaats.

Onwettig ontslagen

Austin Sherrell, een inwoner van Californië met licht autisme die in de Vons-supermarkt werkte, werd naar verluidt lastiggevallen, geslagen en misbruikt door een groep dieven. Hij werd onwettig ontslagen door het bedrijf en zijn contract werd later beëindigd, waarbij Vons een ‘lopend onderzoek’ als reden noemde. Dit ondanks het verzoek van zijn vader om een werknemerscompensatie na het ongelukkige incident.

Sherrell werd in totaal drie keer aangevallen en leerde uiteindelijk zichzelf te verdedigen de derde keer dat het gebeurde.

Drie keer aangevallen

De 23-jarige werd voor het eerst aangevallen toen hij het vuilnis buiten zette toen twee dieven uit het niets kwamen, hem recht in zijn gezicht sloegen en hem met pepperspray besproeiden. Het eerste incident vond plaats op 19 januari, maar al na twee maanden werd hij opnieuw aangevallen in hetzelfde gebied.

Sherrell vertelde KGET News, via The Mirror, over het eerste incident: “Ik bloed en ik kom weg en ik ren terug naar binnen. Mijn grootste probleem, wat ik heb is dat ik licht autistisch ben, ik heb moeite met verwerken van dingen.”

Deze keer had hij echter gelukkig een opgeborgen rol vuilniszakken in zijn schortzak en kon hij zichzelf beschermen toen de aanvaller een mes in de rol stak i.p.v hem.

Op 1 april kreeg Sherrell opnieuw te maken met een woordenwisseling toen twee klanten hem vertelden dat ze werden lastiggevallen door een persoon die beïnvloed leek te zijn door verdovende middelen. Hij ondernam onmiddellijk actie en zocht snel hulp van de beveiliging om de veiligheid en het welzijn van de getroffen klanten te waarborgen.

Sherrell werd op de borst gestoten door de man die in zijn gezicht kwam en hem vervolgens drie keer sloeg – het bedrijf werd geïnformeerd door zijn vader, Adam.

Hij klaagde dat de beveiliging niets deed om hem te beschermen, zelfs niet nadat hij hen had geïnformeerd, en beweerde dat de bewakers hem hoorden zeggen ‘hij scheldt me uit, hij bedreigt mijn leven’.

“Ik ga achteruit, hij komt terug in mijn gezicht. Ik ga weer achteruit.” Zei Sherrell tegen de beveiliging nadat hij de man voor de derde keer had weggeduwd.

Later vroeg zijn vader om een ​​werknemersvergoeding van het bedrijf omdat zijn zoon ‘nachtmerries en paniekaanvallen’ had nadat hij bijna was neergestoken.

Werknemerscompensatie biedt een cruciaal ondersteuningssysteem voor werknemers die werkgerelateerd letsel oplopen, door hen de kans te geven om de nodige vrije tijd op te nemen en hun medische kosten vergoed te krijgen.

Bovendien dient het als een waarborg en zorgt het ervoor dat werknemers worden beschermd tegen eventuele nadelige gevolgen, zoals beëindiging vanwege hun legitieme behoefte aan verlof.

Ter ondersteuning van Sherrell startte zijn vader een GoFundMe-campagne met als doel $ 5.000 op te halen, en vanaf vrijdagochtend (12 mei) heeft het bijna $ 3.000 aan donaties binnengehaald.

Check ook: Tegenslag voor de Meilandjes: Geen vergunning voor nieuw pension

Bron: Unilad

You May Also Like