Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Australische influencer blijft realiteit achter ‘perfecte’ Instagram-foto’s onthullen

Beeld: Instagram

Bree Lenehan is absoluut geen plus-size, maar haar eerlijke aanpak om haar verhalen te delen en eerlijk te zijn in haar foto’s heeft veel mensen aangetrokken. De Australische influencer herinnert mensen er altijd aan dat haar eigen perfecte Instagram-foto’s slechts illusies zijn.

perfecte instagram foto
Beeld: Instagram

Echte foto’s

Bree heeft meer dan 612k volgers op haar pagina en is de medebedenker van ‘Sweet Roulette Card Game’ waarbij gebruikers worden aangemoedigd om oefeningen te doen als onderdeel van het spel. Ze heeft vaak geposeerde en echte foto’s van zichzelf gedeeld om te laten zien hoeveel verschil het kan maken als je de juiste hoek weet voordat je de ‘perfecte’ Instagram-foto maakt. “Als je je lichaam alleen accepteert als het er op een bepaalde manier uitziet, is dat geen zelfliefde, maar zelf objectivering”, herinnerde ze de mensen eraan. “Het is zo makkelijk voor ons om onszelf te beoordelen ten opzichte van anderen, maar het is zo belangrijk om dat vergelijken te onthouden: jezelf ten opzichte van anderen, je geposeerde lichaam ten opzichte van je ontspannen lichaam. Je prestaties, baan, productiviteit, dagelijks leven vergelijken met de online highlight reel van iemand anders is een marteling… & nauwelijks eerlijk.”

Van binnen uit

“Begrijp me niet verkeerd, ik hou absoluut van sociale media, maar het valt niet te ontkennen dat de meesten hun beste leven & beste versies van zichzelf hierop delen, dus het is logisch dat we onszelf & ons leven al scrollend vergelijken. Er zitten 24 uur in elke dag, en we zien meestal maar een paar minuten van iemands leven online. (Mezelf inbegrepen),” vervolgde ze. “Dagen met een slecht lichaamsbeeld overkomen ons allemaal, dus als je denkt dat afvallen of een make-over dat op magische wijze gaat oplossen, staat je een schok te wachten, vrede vinden met je lichaam & uiterlijk gebeurt als je van binnenuit gaat werken.”

Positief commentaar

De positieve commentaren op haar post kwamen van aanmoedigingen om voor alles voorrang te geven aan zelfliefde. “Ugh. Ik kan niet uitdrukken wat voor vreugde en opluchting je posts geven. Heel erg bedankt; je bent geweldig,” schreef een fan. Een ander merkte op: “Ik hou van elk van je onderschriften, maar ik hou extra van deze 🥲”. Een gebruiker vertelde haar: “Deze woorden inspireren me echt heel erg. Bedankt.”

Check ook: Vrouw bewijst hoe nep social media kan zijn door bewerkte en niet-bewerkte foto’s te delen  – SGXL.NL

Bron: greenlemon.me

Beeld: Instagram

You May Also Like