Connect with us

Hi, what are you looking for?

Gadgets

Audi presenteert allerlaatste brandstof-aangedreven RS6

Er komt een eind aan de generatie RS6. Stephan Reil, hoofd onderzoek en ontwikkeling bij Audi Group, vertelde Wheels dat de volgende RS6, de laatste zal zijn.

Audi RS6 met elektromotor

De eerste generatie Audi RS6 kwam in 2002 op de markt met een heerlijke 4,2-liter V8. Later werd een versie met een 5,0-liter V10 geïntroduceerd, gevolgd door twee generaties met een 4,0-liter V8. Zo’n aandrijflijn zullen we voortaan nooit meer zien in de nieuwe Audi RS6. De huidige generatie is de laatste auto zonder elektromotor.

Audi RS6

Droomauto Audi RS6

Het is onduidelijk of de volgende generatie (C9) Audi RS6 volledig elektrisch zal zijn of een hybride aandrijflijn zal hebben. In ieder geval staat vast dat de über-A6 niet langer alleen op de verbrandingsmotor zal vertrouwen. Het nieuwe model zou in 2026 op de markt komen. De volgende generatie (C10) – rond 2030 – komt als volledig elektrisch model.

Audi RS6

Gemengd

Terwijl Audi zegt dat de C8-generatie die nu in de showrooms staat de laatste RS6 is met alleen een gasmotor, is dat niet helemaal waar. De 4.0 TFSI V8 profiteert van een 48-volt mild-hybride systeem. Een dergelijk systeem bestaat uit een startdynamo en een extra accu. Wanneer je het gas loslaat, zet de generator de kinetische energie om in elektriciteit. Deze energie wordt opgeslagen in het batterijpakket. De elektrische systemen van het schip gebruiken deze energie vervolgens om te blijven draaien. Dit resulteert in minder brandstofverbruik. Ook zorgt de startgenerator voor wat extra vermogen. In het geval van het nieuwe model is dat 12 kW of zo’n 16 pk. Dat soort vermogen – en elektrisch koppel – zul je merken, vooral tijdens het rijden.

Bron: manners.nl

Beeld: Unsplashs, Wheelsage & Pexels

You May Also Like