Een van de slimste mensen ooit voorspelde wanneer de wereld zou eindigen. Ja, we hebben het over Sir Isaac Newton, de man die zwaartekracht ontdekte. En volgens hem komt dat einde sneller dan je denkt!
Angstaanjagende Armageddon-voorspelling
Sir Isaac Newton, de Britse natuurkundige en wiskundige, is vooral bekend om zijn ontdekkingen op het gebied van zwaartekracht en beweging. Hij was ook degene die calculus uitvond. Kortom, zonder zijn briljante brein zou onze wereld er heel anders uitzien. In 1704, lang voordat de guillotine, treinen en piano’s waren uitgevonden, dompelde Newton zijn ganzenveer in de inkt en schreef over het einde van de wereld. Volgens zijn berekeningen zou dit einde al deze eeuw kunnen plaatsvinden.
Hoe kwam Newton tot deze conclusie?
Newton baseerde zijn theorie op het Bijbelboek Daniël, een van de oudste geschriften van het christendom. Hij berekende dat de wereld zoals we die kennen zou eindigen in het jaar 2060, slechts 36 jaar van nu. Newton’s voorspelling betekent niet noodzakelijk het einde van de wereld in de traditionele zin. Volgens Andrei Tapalaga, curator van History of Yesterday, refereerde Newton’s ‘einde van de wereld’ aan een nieuwe periode waarin vrede zou heersen en corrupte invloeden zouden verdwijnen.
Een blik op de toekomst
Newton wilde waarschijnlijk niet dat deze voorspelling bekend werd, maar zijn berekeningen en theorieën geven ons een fascinerend inzicht in zijn denkprocessen en geloofsovertuigingen. Hij zag het einde van de wereld meer als een einde van een tijdperk, niet als een totale vernietiging.
Een nieuwe blik op de toekomst
Dus, Newton’s voorspelling over 2060 is niet per se het einde van alles, maar mogelijk het begin van iets nieuws. Of je nu gelooft in zijn berekeningen of niet, het is zeker intrigerend om te denken aan wat een van de grootste geesten van de geschiedenis heeft voorspeld. We zullen zien wat de toekomst brengt, maar tot die tijd, laten we genieten van elke dag die we hebben.
Check ook:
‘Nieuwe Nostradamus’ komt met zeer sombere voorspelling: ‘Binnen enkele dagen…’