Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eten & Drinken

Anders wandelen: de eerste bier wandelroute

De beloning voor een inspannende wandeling door het Beierse Woud is moutig, smakelijk en amberkleurig: langs 125 kilometer is er volop bier langs bos, weiden en idylle. De wandelroute begint en eindigt in het plaatsje Viechtach.

“1e bier-lange afstandswandelroute van Duitsland”

Op de “1e bier-lange afstandswandelroute van Duitsland” leren de gasten in acht etappes niet alleen de brouwerijen van de wijk Regen kennen, maar ook de mooiste biertuinen, bekroonde uitgaansgelegenheden en gastronomische hoogtepunten – en in totaal 125 kilometer.

Wie net als op vaderdag treinen met handkarren van brouwerij naar brouwerij verwacht, heeft het mis. In plaats daarvan vinden wandelaars veel stilte en idylle op de rondweg in Beieren. De bier-lange afstandswandelroute combineert verschillende bestaande wandelpaden en leidt van het Viechtachdal door het Nationaal Park Beierse Woud, over het Schareben-Hoogplateau en door het Boheemse Woud terug naar Viechtach.

Wandelaars en bierliefhebbers hoeven de route natuurlijk niet in één keer af te leggen. De rondweg is verdeeld in zes etappes en er zijn twee extra trajecten voor bijzonder gemotiveerde deelnemers.

Routebeschrijvingen en een kaart om op je smartphone te downloaden wijzen je de weg. De reisreporter laat je kennismaken met de etappes en hun hoogtepunten op de bier langeafstandswandelroute.

Hoe kun je deelnemen?

De wandelroute voor bierliefhebbers kan je aanvragen via VVV, regio Arberland.Voor meer informatie kan je terecht op de website: regio Arberland website. Ook is daar een gratis routekaart van de Bierfernwanderweg in pdf-formaat te downloaden.

Bron: Reisleven
Beeld: Pixabay

You May Also Like