Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Alleenstaande moeder bekritiseerd omdat ze zoontje leert helpen in het huishouden

Beeld: Instagram

Mannen- vs. vrouwenwerk, wanneer we het over dit onderwerp hebben kunnen er wel felle discussies ontstaan. Want wat is nou eigenlijk mannenwerk en wat is vrouwenwerk? Deze moeder ziet geen onderscheid en leert haar zoon huishoudelijke taken uitvoeren, waaronder helpen koken en vaten.

Meehelpen in het huishouden

De mama waarover we het hebben is een jonge moeder die in Monroe, in Michigan woont. Ze heeft namelijk 2 kinderen, een jongen en een meisje. De alleenstaande moeder leert haar kinderen om mee te helpen in het huishouden. Uiteraard is jong geleerd oud gedaan, dus buigt ze de boom terwijl die nog jong is. Op Facebook deelt ze dit graag en legt dan ook graag uit waarom ze dit precies doet.

Koken en huishoudelijke taken

Waarom ze haar zoontje ook laat helpen met koken en huishoudelijke taken? Het antwoord is simpel. “Op een dag zal hij misschien een alleenstaande man zijn, hij zal alleen wonen, en hij zal weten hoe hij zijn was moet doen en niet elke avond buiten de deur eten. Maar ook omdat hij op een dag misschien indruk wil maken op het wezen dat zijn hart sneller doet kloppen, met een goede maaltijd die hij zelf heeft bereid” schreef ze in een Facebookpost. De moeder geeft verder aan dat ze deel uitmaakt van een generatie, waarbij jong volwassenen spijt van hebben dat de school ze niet heeft geleerd hoe te koken, schoonmaken of een stropdas te strikken. Ze leert haar zoon al deze zaken aan zodat hij later een productief lid van de samenleving wordt.

helpen in het huishouden

De reacties

En zoals we dat verwacht hadden, kreeg de moeder heel wat reacties binnen, zeker positief. Ouders die haar helemaal snapten en aangaven ook hetzelfde te willen doen met hun kinderen. Maar er waren niet alleen positieve reacties hoor (uiteraard bestaat dat niet) ook negatieve, waarbij mensen haar vroegen als ze haar dochter ook ‘mannelijk werk’ aanleerde. “Ja, natuurlijk. Mijn kleine meisje zal ook leren om al deze dingen te doen. Ze is vooralsnog er gewoon te jong voor. Mijn twee kinderen zien mij al deze taken doen en worden zo opgevoed, want ik ben een alleenstaande moeder”, was de reactie van de moeder.

Bron: Ongelooflijk

Beeld: Instagram

You May Also Like