Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Alle F1 wedstrijden van dichtbij meemaken? Dit is het salaris van een Formule 1-monteur

Voor velen is het een droom om een F1 wedstrijd van dichtbij mee te maken. Tijd om die droom werkelijkheid te maken! Want je kunt altijd nog proberen om aan de slag te gaan als F1 monteur. En hun salaris is ook niet mis, win-win dus!

Het salaris van een Formule 1-monteur

Als monteur in de Formule 1 ben je lid van een pitcrew. Dit is een team van monteurs, die ervoor zorgt dat de auto helemaal klaar is voor de race. Je moet wel heel veel plezier en passie in je werk hebben. Want het is ook een ontzettend zware baan, waarbij je lange dagen maakt, je weinig fouten kunt maken en enorm veel druk op je komt te staan. Daarnaast ben je natuurlijk ook veel op reis maar kan je alle races ter wereld van dichtbij bekijken.

Monteurs verdienen € 35,000 tot € 70,000 euro per jaar. Dat is ongeveer tussen de drie en zes duizend euro per maand. Dat is niet zo slecht, toch?

Pixabay knipsling

Een F1-monteur heeft verschillende taken

De pit-crew in de F1 bestaat uit een aantal mensen. Als monteur in de Formule 1 is het belangrijk dat je topfit bent. Iedereen in de pit-crew heeft een andere functie, je hebt mensen die de brandstof in de gaten moeten houden, de banden moeten verwisselen en bijvoorbeeld de kapotte onderdelen moeten vervangen.

Alles draait om snelheid en efficiëntie, het record van banden wisselen staat momenteel op 1.82 seconden. Om te kunnen werken op deze snelheid moet veel worden getraind. Bij de indeling van functies wordt er dan ook vooral gekeken naar wat je fysiek aan kan. Zodat de meest fitte mensen klaar staan op de plek waar ze het meest nodig zijn. Als monteur maak je enorm lange dagen, soms slaap je maar 4/5 uur per nacht! Maar daarin tegen heb je wel een bijzondere baan! Geïnteresseerd, bekijk dan hier een video van de training:

Bron: Upcoming
Beeld: Pixabay

You May Also Like