Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Ademen doen we binnenkort misschien wel via onze achterkant

billen

We weten niet beter dat we ademen via onze mond of via onze neus. Toch is dit natuurlijk niet heel veilig als dat orgaan er opeens mee kapt. Wetenschappers hebben ‘gelukkig’ een nieuwe manier gevonden om te kunnen ademen. We hebben er ons bruine sterretje wel voor nodig…

Ademen door je billen

Het klinkt natuurlijk niet heel fris om te kunnen ademen door je billen, maar het is wel dé manier om te overleven als je normale ademhalingssysteem niet meer werkt. Volgens een rapport in het tijdschrift Clinical and Translational Resource and Technology Insights heeft een groep wetenschappers een paar experimenten uitgevoerd op varkens en muizen, gebaseerd op het langzame metabolisme van schildpadden. Zij geloven namelijk dat schildpadden kunnen overleven in de winter doordat ze door hun achterste kunnen ademen. Dat komt omdat ze daar een dun slijmvlies hebben.

Beeld: Pexels Julia Kuzenkov

Onderzoek

In het onderzoek hebben ze de slijmvliezen in de darmen van de varkens en muizen dunner gemaakt. Deze beesten wisten te overleven in een zuurstofarme ruimte. Dit lijkt te bewijzen dat muizen en varkens onder de juiste omstandigheden in staat zijn tot intestinale ademhaling”, aldus de onderzoekers. 

Mensen

Dit zou misschien ook een manier van ademhalen zijn voor de mens. Dit is overigens nog niet getest, dus of we écht over een paar jaar door ons bruine sterretje ademen… dat durven we nog niet met zekerheid te zeggen.

Bron: Clint
Beeld: Unsplash

You May Also Like