Connect with us

Hi, what are you looking for?

Films & Series

Adembenemende documentaire: Een van Netflix’s allerbeste toevoegingen ooit

Beeld: Netflix

De nieuwste documentaire op het streamingplatform laat kijkers letterlijk op het puntje van hun stoel zitten. Terwijl we je vragen een diepe adem te halen, laten we je kennismaken met een documentaire die adembenemend en intrigerend is. Ontdek waarom deze documentaire de kijkers met ingehouden adem achterlaat en hoe het zich onderscheidt van de rest op Netflix.

Wereldrecords breken onder water

The Deepest Breath werd op 19 juli op Netflix gelanceerd en werd al snel opgemerkt in de aflevering van Celebrity Gogglebox op vrijdag, toen de beroemdheden zich neerzetten om ernaar te kijken. Het vertelt het verhaal van twee freedivers, Alessia Zecchini en Stephen Keenan, terwijl ze samenwerken om wereldrecords te breken in de sport, terwijl ze tegelijkertijd hun best doen om veilig te blijven.

Zecchini, afkomstig uit Italië, heeft records in de sport en heeft in maart een nieuw wereldrecord voor ‘freediven’ gevestigd met twee vinnen in constante opwaartse kracht door af te dalen naar een diepte van 109 meter in de wateren van Moalboal, Filipijnen. Keenan, afkomstig uit IJsland, heeft een ‘freediving’ school geopend en heeft als veiligheidsduiker gefungeerd bij talloze duiken.

documentaire netflix
Beeld: Netflix

Wereld van freediving onthuld

Zonder enige duikuitrusting om hen te helpen, houden freedivers hun adem in, terwijl ze proberen naar extreme dieptes te duiken. Ze worden bijgestaan door veiligheidsduikers, die hen kunnen helpen bij hun opstijging naar het wateroppervlak als ze zonder zuurstof komen te zitten – precies wat Keenan doet voor Zecchini in The Deepest Breath. In de documentaire bereidt Zecchini zich voor om de legendarische Blauwe Gat in Dahab, Egypte, te trotseren, waar ze 184 voet onder de Rode Zee moet duiken en een tunnel van 85 voet moet doorkruisen. Kijkers zien hoe Zecchini zich voorbereidt op de duik met diepe ademhalingen aan de oppervlakte, maar het zijn de momenten waarop ze zonder zuurstof is die mensen naar adem doen happen.

Filmmaker deelt betoverende kijk op de sport

Filmmaker Laura McGann vertelde aan Netflix’s Tudum dat er iets buitenaards was aan het aanschouwen van de sport, zei: “Ik voelde dat er gewoon een eenheid was die deze mensen hadden dat ze zo ontspannen waren en dat ze daar gewoon voor bestemd waren. Het was echt subtiel – maar ook krachtig en moeilijk te geloven.”

Ze legde ook uit wat de duikers doormaken terwijl ze onder water zijn, zeggende: “Je hoort je eigen hartslag. Alles vertraagt terwijl je zuurstof in je lichaam bespaart. We wilden dat graag weergeven.”

The Deepest Breath is nu beschikbaar om te streamen op Netflix. Bekijk hieronder de trailer:

Beeld: YouTube

Check ook: Deze 10 absolute topfilms zijn vanaf nu te zien op Netflix!

Bron: LADbible

You May Also Like