Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Achter de schermen: beelden onthullen het lot van je bagage na het inchecken

Beeld: TikTok/@thomasmiller719

Voor veel reizigers is het inpakken van de koffers een cruciaal onderdeel van vakantieplanning. We vullen onze bagage met een scala aan spullen om ons voor te bereiden op een heerlijke vakantie. Maar wat gebeurt er met onze koffers zodra we ze overhandigen bij de incheckbalie? Ontdek het verborgen traject van je bagage en leer meer over de reis die het aflegt voordat het herenigd wordt met jou op je bestemming.

De geheime reis van bagage onthuld

Welnu, om ons allemaal te helpen stoppen met ons af te vragen waar onze bagage naartoe gaat en hoe het van A naar Z wordt verplaatst, plaatste een jongeman stiekem een kleine camera op zijn bagage. Dus vergeet de typische TikTok video’s vanuit het oogpunt van de gebruiker, hij is erin geslaagd om ons ‘Koffer-perspectief’ te geven. Thomas Miller bevestigde een kleine videocamera aan het handvat van zijn koffer voordat hij naar de luchthaven ging.

Beeld: TikTok/@thomasmiller719

Gruwelbeelden van bagagebehandeling

In de TikTok zien we hem de camera op de weegschaal bij het inchecken plaatsen, waarna deze op een transportband beweegt achter de luchthavenmedewerkers die instapkaarten van zijn medepassagiers innemen. De koffer lijkt vervolgens bijna als een mini-achtbaan over een transportband te rijden, met hellingen en botsingen tegen zijwanden om zijn reis te sturen.

Uiteindelijk, na een reeks op- en neergaande bewegingen en door kleine gordijnen, zien we dat de koffer op het punt staat te worden opgepakt door een bagagemedewerker. Daarna wordt het in de achterkant van een voertuig gepropt met tal van andere koffers om naar het vliegtuig en naar Miller’s bestemming te worden gebracht. Dus eigenlijk heeft het een hele reis voordat het zelfs maar in de lucht is.

Er was onlangs grote verontwaardiging toen een bagagemedewerker werd bekritiseerd nadat hij was gefilmd terwijl hij de bagage van mensen achteloos op de transportband gooide. James Elson kon het niet geloven toen hij uit het raam van zijn Ryanair-vliegtuig keek en zag dat zijn muziekinstrumenten onvoorzichtig werden gegooid. Hij plaatste het op zijn Twitteraccount en noemde het ‘absoluut schokkend’. In de video lijkt de medewerker de instrumenten op de transportband te gooien in plaats van ze voorzichtig neer te leggen. En gebruikers reageerden op de post: “Het kostte eigenlijk meer moeite om het hoger op te tillen en het neer te slaan. Lol.” Een ander zei: “Dat ziet er opzettelijk uit.”

Onvoorzichtig gedrag

Vorig jaar was er ook beeldmateriaal van twee medewerkers in felgekleurde jassen die een reeks koffers en tassen op een transportband “losten”. In plaats van de items op de transportband te rollen of voorzichtig neer te leggen, besluiten de twee medewerkers om ze op te pakken en in de algemene richting van de band te gooien.

Sommige koffers landen op de transportband, andere vallen van de zijkant af en sommige stuiteren en botsen boven op elkaar terwijl ze rondgeslingerd worden – de medewerkers lachen terwijl ze dat doen.

Check ook: Nederlanders nemen ritje met bagageband nadat koffers vertraagd zijn

Bron: LADbible

You May Also Like