Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

90-jarige vrachtwagenchauffeur werkt 12 uur per dag om rekeningen te kunnen betalen

vrachtwagenchauffeur

Met de steeds stijgende uitgaven, is het niet zo vreemd dat je een bijbaantje naast je huidige baan neemt of extra uren draait. Maar de situatie van de man waarover we je zullen vertellen, is wel extreem. Hij is 90 jaar en werkt 12 uur per dag als vrachtwagenchauffeur om de rekeningen te kunnen betalen.

Al 70 jaar vrachtwagenchauffeur

Brian Wilson uit Sheffield is al 70 jaar vrachtwagenchauffeur. Hij begon zijn carrière in 1953 met zijn eerste baan als leverancier van benzine aan verschillende benzinestations. In 1970 begon hij in zijn eentje het familiebedrijf E. Wilson & Sons te runnen, dat actief was in de transport sector. Hij heeft nooit vrijwillig zijn werk verlaten om een ​​dag thuis te zitten en in zijn lange carrière heeft hij slechts zeven weken vrij genomen vanwege een gebroken voet. Verder heeft hij altijd alles gegeven voor het bedrijf. Sinds hij het bedrijf heeft overgenomen, heeft hij miljoenen kilometers gereden zonder ongelukken.

Beeld: Pexels

Brian’s verhaal

“Werken kan betekenen dat ik om 4 uur ’s ochtends opsta en ploegendiensten van 12 uur draai. Het hangt allemaal af van de verplichtingen die ik gedurende de week op me neem. Mijn vrouw moedigt me aan om te blijven werken zolang als ik kan en ik me nog goed voel, bovendien moet ik wel, om de rekeningen te kunnen betalen, de kosten stijgen elk jaar en dit motiveert mij om door te gaan met werken. Maar ik kan niet wachten om met pensioen te gaan. Dit alles doe ik natuurlijk omdat ik voor mezelf werk, als ik afhankelijk was geweest van iemand anders, had ik eerder willen stoppen”, aldus Brian.

Reis naar Thailand

Brian is ondanks dat hij een harde werker is, wel van plan om met pensioen te gaan. De vrachtwagenchauffeur heeft al alles geplant als hij met pensioen ging. Hij organiseert een reis voor hem en zijn vrouw Mavis die 89 jaar oud is. De bestemming is Thailand, om een ​​van hun 4 kinderen te bezoeken die daar een aantal jaren woont.

Chek ook: Vrachtwagenchauffeur zingt passend liedje voor eigenwijze wielrenners

Bron: curioctopus.nl

Beeld: Pexels & Facebook

You May Also Like