Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

9 tips om je relatie sterk en gezond te houden

Relaties zijn als militaire missies in die zin dat ze strategie, vooruitziendheid en inspanning vereisen. Nu het leven je in verschillende richtingen trekt, is het belangrijk om je focus te behouden en te weten hoe je je relatie moet voeden, zodat deze blijft bloeien. Hier zijn enkele tips en technieken om je relatie sterk te houden.

1. Lees samen hetzelfde boek

Als het lezen van een boek je in een heel ander universum kan brengen dat door je verbeelding wordt beheerst, kan het lezen van een boek met je partner een zeer interessante verbinding en gedeelde kennis opleveren. Samen hetzelfde boek lezen is een van de gewoontes die de communicatieve vaardigheden van een stel kunnen verbeteren.

Kies je favoriete boek. Elk onderwerp kan geschikt zijn voor het herstellen van uw verloren communicatie. Dit stelt je in staat om ideeën buiten uw relatie te communiceren. Je zult in staat zijn om over interessante passages te praten en samen over de personages na te denken als je denkt dat ze de juiste actie uitvoeren, of wat je in die situatie zou doen.

2. Samen in bad

De douche is een van de meest intieme momenten in mensen, en wanneer je dit moment deelt met je partner, verandert intimiteit in sensualiteit. Stress is niet voor stromend water; samen baden heeft veel te maken met het sluiten van je ogen en het verbeteren van je tastzin. Het is een geweldige manier om je open te stellen voor je partner, verlegenheid te overwinnen en te laten zien dat deze persoonlijke ruimte nog steeds gedeeld kan worden. Als je liever een badkuip gebruikt in plaats van een douche, nog beter.

relatie gezond houden
Beeld: Pexels

3. Samen een serie kijken

Samen series kijken is een van die gewoontes die koppels sterker kunnen maken, niet alleen door een routine op te bouwen, maar ook door aflevering na aflevering met je partner te kijken om een ​​emotionele band op te bouwen. Er zijn een duizelingwekkend aantal series, allemaal in verschillende genres. Je hoeft alleen maar te kiezen.

4. Slaap tegelijkertijd

Na verloop van tijd ontwikkelen partners hun eigen dagelijkse activiteiten op basis van hun werk en vrije tijd. Als gevolg hiervan kunnen deze routines erg van elkaar verschillen, waardoor het gebruikelijk is dat twee partners niet tegelijkertijd naar bed gaan. Dit is echter helemaal niet goed voor het behoud van het verlangen en de intimiteit die in een relatie zouden moeten bestaan. Tegelijkertijd slapen zorgt ervoor dat de libidovlam niet dooft.

relatie gezond houden
Beeld: Pexels

5. Zeg “welterusten” en “goedemorgen”, hoe je je ook voelt

Sommige mensen zeggen dat hartelijk zijn in een relatie soms een teken kan zijn dat de relatie afkoelt, maar dat is niet het geval. Deze eenvoudige woorden kunnen helpen een stressvolle periode te beëindigen, of gewoon de dag beginnen en eindigen met respect en warmte.

Ook kan een ogenschijnlijk hartelijke vraag de weg vrijmaken voor de ander om te vragen waar hij of zij over wil praten. Op deze manier kunnen we ons realiseren dat onze partners het veel sneller doen dan we zouden hebben gedaan als we deze vraag niet elke dag hadden gesteld.

Dus een van de aanbevolen gewoonten die een relatie sterker kunnen maken, is om elkaar aan het begin van de dag gedag te zeggen, aan het eind welterusten of gewoon te vragen hoe het met ze gaat.

6. Overdag bellen of sms’en

Het is één ding om je onafhankelijkheid te willen behouden, en het is iets anders om elkaar de hele dag volledig te negeren. Stellen die elkaar overdag sms’en of soms bellen, voelen zich vaak dankbaarder.

Ze zien de dag met meer hoop tegemoet en weten dat ze kunnen vertrouwen op de emotionele steun van hun partner om hen te helpen beter om te gaan met kleine tegenslagen.

7. Knuffel elkaar

Als we een moeilijke tijd doormaken of het gevoel hebben dat we ergens door gefrustreerd raken, kan knuffelen onze fysieke energie en emotionele toestand in iets positiefs veranderen. Knuffels zijn het beste medicijn, en als ze oprecht en oprecht zijn, kunnen ze een van de beste gewoonten zijn om je relatie sterker te maken.

relatie gezond houden
Beeld: Pexels

8. Vertrouwen en vergeving

Als je iemand niet vertrouwt, of als hij je vertrouwen beschaamt en je hem vergeeft, maar niet vanuit het hart, heeft het geen zin om een ​​relatie met iemand te hebben. In dit geval blijft de wrok hangen en kan naar boven komen wanneer je het het minst verwacht, waardoor je je er schuldig over voelt. Evenzo moet jouw partner je ook oprecht vertrouwen en vergeven.

9. Hand in hand

Hand in hand geeft koppels een gevoel van eenheid. Deze lichaamshouding ondersteunt hun gevoel een team te zijn en samen door het leven te gaan. Hand in hand werken zorgt ervoor dat energie beter stroomt en van de ene persoon op de andere kan worden overgedragen.

relatie gezond houden
Beeld: Pexels

Bron: verkenjegeest.com

Beeld: Pexels

You May Also Like