Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

9 manieren om in 2022 gratis of met een flinke korting naar Formule 1 te kijken

Olav Mol Jack Plooij
Beeld: Instagram Max Verstappen

Het wordt dit jaar flink wennen voor de Formule 1-liefhebbers. De Zweedse streamingsdienst Viaplay heeft nu de uitzendrechten in de wacht gesleept en is het tijd voor nieuwe gezichten en stemmen. Maar wat zijn nu eigenlijk je opties? We zetten het even op een rijtje, want kijken gaan we sowieso toch!

1. Streamingsdienst Viaplay

Een jaarabonnement op Viaplay kost 99 euro als je dat voor 28 februari afsluit, dus 8,25 euro per maand. Zonder die tijdelijke aanbieding betaal je 13,99 euro per maand, oftewel 167,88 euro per jaar. De service is vanaf 1 maart beschikbaar.

2. Viaplay via KPN

KPN biedt bestaande klanten Viaplay aan voor de introductieprijs van 9,99 euro per maand tot augustus en daarna voor 13,99 euro per maand. Nieuwe klanten krijgen bij een pakket voor internet en tv voor 35 euro per maand de eerste negen maanden gratis.

3. Viaplay via Ziggo

Bij Ziggo betalen zowel bestaande als nieuwe abonnees ter introductie 20 euro voor de eerste vier maanden Viaplay. Daarna betaal je voor juli 9,99 euro en vervolgens vanaf 1 augustus 13,99 euro per maand.

4. Viaplay via T-Mobile

Bestaande en nieuwe klanten van T-Mobile met een internetabonnement voor thuis krijgen de eerste vier maanden Viaplay gratis. In juli kost de dienst dan 9,99 euro en vanaf augustus 13,99 euro per maand.

5. Viaplay via Tele 2

Ook Tele 2 is nog in onderhandeling met Viaplay, maar heeft nog geen definitieve overeenkomst gesloten. De prijzen die de provider gaat rekenen zijn dan ook nog niet bekend.

6. F1 TV Pr

De Formule 1 heeft sinds enkele jaren ook een eigen streamingsdienst: F1 TV Pro. Daar zijn alle live-sessies te zien van zowel de Formule 1, de Formule 2 , de Formule 3 als de Porsche Super Cup.

Ook is er de nodige extra content beschikbaar, zoals toegang tot de boord-radio’s en onboard-camera’s en de livetiming op de officiële F1-site. Een abonnement dat maandelijks opzegbaar is kost 7,99 euro per maand en voor een heel jaar betaal je 64,99 euro.

7. Meekijken met Viaplay van vrienden

Een andere manier om gratis Formule 1 te volgen is door mee te liften met het Viaplay account van vrienden of familie. Dat is niet illegaal, mits je vrienden dat goedkeuren. Je mag namelijk je account delen en tot 5 devices tegelijkertijd koppelen. Twee daarvan mogelijk tegelijkertijd streamen.

8. Gratis Formule 1 kijken via NOS en RTL

Als eerste kun je via NOS gratis naar alle Formule 1 samenvattingen kijken. De tv-zender heeft namelijk een deal met Viaplay gesloten. Daarnaast zendt NOS op 4 september ook de Grand Prix van Zandvoort uit, die je helemaal kunt volgen. Overigens mag NOS de wedstrijd ook volledig laten zien in 2023 en 2024.

De Duitse RTL heeft een betere deal dan NOS, want de zender mag in Duitsland de Grand Prix van Emilia-Romagna op Imola, de Grand Prix van Silverstone, de Grand Prix van Zandvoort en de Grand Prix van Brazilië uitzenden. Als het goed is kun je Duitse RTL gewoon op je TV ontvangen. Als je bijvoorbeeld bij KPN zit, is dat kanaal 47. Bij Ziggo schakel je naar kanaal 58.

9. Buitenlandse streams met een VPN

Iets anders dat je kunt doen is een VPN installeren. Je kunt dan de races volgen via buitenlandse streams. Vanuit Nederland wordt je toegang normaal gesproken geblokkeerd, maar met een VPN kun je ervoor zorgen dat het lijkt alsof je vanuit een andere locatie kijkt. Channel 4 uit Engeland is een goede optie. Je moet de activiteiten dan wel volgen met Engels commentaar.

Kortom genoeg je hebt genoeg opties om F1 lekker te volgen als vanouds!

formule 1