Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

7 schoonheidsnormen waar vrouwen zich niet langer onzeker over moeten voelen

Beeld: Pexels

We leven in een wereld waarin de maatschappij ons de schoonheidsnormen voorschrijft waaraan we moeten voldoen. Of het nu gaat om het handhaven van perfect gevormde wenkbrauwen, een voorkeur voor een bepaalde huidskleur of een gewenst lichaamstype, we worstelen allemaal om deel uit te maken van wat als aanvaardbaar wordt beschouwd.

Onrealistische schoonheidsnormen

Het is grappig dat de schoonheidsnormen met de tijd blijven veranderen, dus het is een voortdurende strijd. Als je bepaalde kleding hebt gedragen om je lichaamsvorm te veranderen of je hebt verstopt achter lagen foundation om je littekens te bedekken, dan ben je niet alleen. Maar om de giftigheid van het volgen van onrealistische schoonheidsnormen te doorbreken, zijn hier enkele natuurlijke lichaamskenmerken die we moeten accepteren en waarvoor we ons niet langer moeten schamen. Lees verder om ze allemaal te leren kennen.

Beeld: Pexels

Een uitstekende navel

Wist je dat een grote meerderheid van de mensen een uitpuilende navel heeft? Ook al hebben sociale media en de glamourindustrie diepe en ronde navels gepopulariseerd om aantrekkelijk te zijn, niet iedereen heeft ze van nature. En als je een uitstekende navel hebt, hoef je je nergens voor te schamen. Immers, ongeveer 88% heeft een bolle navel, en jij bent een van hen.

Striemen en littekens

De meeste vrouwen vermijden het dragen van bepaalde kledingstijlen omdat ze zich bewust zijn van het tonen van striae of littekens. Ze doen dit ondanks dat ze weten dat littekens net zo vaak voorkomen als andere huidoneffenheden zoals moedervlekken en acne. Littekens ontstaan vaak na een operatie; wereldwijd hebben meer dan honderd miljoen mensen littekens. Selena Gomez, de beroemde actrice en zangeres, was zelfbewust over haar litteken van een niertransplantatie. Later durfde ze echter een foto van zichzelf te delen met haar zichtbare litteken. Het heeft voor veel mensen als motivatie gediend.

Beeld: Pexels

Haar op de tenen

Haar kan overal verschijnen, ook op de tenen. Van de vele vrouwelijke verzorgingsrituelen die vrouwen voor de wereld geheim willen houden, zeggen sommigen dat het plukken en verwijderen van teenhaar pijnlijk is. Teenhaar is een teken van een gezonde doorbloeding van het lichaam (2). Naarmate men ouder wordt, kan het teenhaar dunner of dikker worden. Ook houden de teenharen je niet tegen om iets te doen, Dus stop met proberen ze te verbergen of uit te plukken.

Gerimpelde huid boven de knie

Ooit werd gedacht dat het scheren van je benen een snellere en dikkere haargroei bevorderde, maar die theorie is inmiddels ontkracht. Scheren heeft geen effect op de dikte of grofheid van het haar. Veel vrouwen kiezen ervoor om hun dijhaar niet te scheren omdat het haar meestal fijner en minder opvallend is dan net onder de knie. In elk geval kan iedereen zijn haar al dan niet behouden als persoonlijke keuze. Het verschijnen van aderen op de benen is een veel voorkomende klacht bij vrouwen. Ze zijn onschuldig, maar u moet ze in de gaten houden als ze zich ontwikkelen tot ernstiger problemen zoals spataderen. Spataders komen veel voor, daarom moet je je niet slecht voelen over jezelf als je ze hebt.

Beeld: Pexels

Niet gelakte nagels

De markt voor manicureservices groeit. Nagellak en gels zijn populair bij vrouwen omdat ze er goed uitzien en tot drie weken meegaan. Nagellak is gebruikelijk, maar veel mensen houden van hun natuurlijke nagels. Er zijn verschillende redenen om de manicure in de salon over te slaan. Tijd- en geldbesparing en infectiepreventie zijn veel voorkomende motivatoren.

Neklijnen

Onderzoekers waren verbaasd toen ze wat zij noemden “Venusringen” zagen rond de hals van een oud beeld van een jonge vrouw. Zij redeneerden dat de lijnen een statussymbool waren dat de goede gezondheid en het dieet van de vrouw aangaf. Veel vrouwen proberen deze lijnen te verbergen vanwege het stigma dat eraan kleeft als teken van veroudering. Deze plooien zijn echter leeftijdloos en kunnen op elk moment ontstaan.

Beeld: Pexels

De Chub Rub

Bij het dragen van een rok of losse shorts is schuren tussen de dijen een veelvoorkomend probleem voor vrouwen. Er zijn echter verschillende maatregelen die men kan nemen om dit probleem te voorkomen. Onder de rok kan een korte katoenen slip of banddoek worden gedragen om het schuren van de huid tegen te gaan. Door het wrijven wordt de huid vaak donkerder, waardoor u zich onaantrekkelijk kunt voelen, maar dat is niet meer dan normaal. Zorg ervoor dat u het gebied wast en een verzachtende crème aanbrengt om het branderige gevoel weg te nemen.

Beeld: Pexels

Onzekerheid over iemands uiterlijk en lichaam is niet nieuw, en mensen worstelen al jaren om te voldoen aan de onrealistische schoonheidsnormen van de maatschappij. Gelukkig heeft de golf van lichaamsacceptatie meer mensen bewust gemaakt van hun natuurlijke lichaam. Dus, wat is de eigenschap in jou waardoor je er uniek uitziet?

Check ook: Fitnesscoach neemt foto’s seconden na elkaar om waarheid te delen over Instagram body snaps

Bron: stylecraze.com

Beeld: Pexels

You May Also Like