Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

66-jarige vrouw in bijstand had €500.000 verstopt in sokken op zolder 

Beeld: Pexels

Een 66-jarige vrouw uit Hoofddorp riskeert een gevangenisstraf, omdat ze €50.000,- euro verstopt zou hebben in een paar sokken op haar zolder, terwijl ze haar inkomen middels een bijstand verdient. In het nieuwe jaar zal haar zaakje worden behandeld door de rechter. 

“Bijstandsfraude” 

De zaak deed zich voor in november 2020. Ze ontvangt een bijstandsuitkering van de gemeente Haarlemmermeer sinds 2004, toen ze met haar kinderen Irak ontvluchtte vanwege de oorlog. De politie vond het geld, gewikkeld in verschillende sokken, nadat ze een tip hadden ontvangen. Hoe de vrouw aan het geld kwam, is niet duidelijk. Afgelopen dinsdag eiste het openbaar ministerie een gevangenisstraf van een jaar wegens zogenaamde “bijstandsfraude”. Naar aanleiding van het incident eiste de gemeente Haarlemmermeer dat de vrouw zo’n 163.000 euro terug zou geven, ongeveer al het geld dat de vrouw van 2004 tot 2020 had ontvangen. De rechtbank doet op 3 januari eindvonnis en een taakstraf is een veelgehoorde optie. 

Beeld: Pexels

Soortgelijk verhaal 

Dergelijke gevallen zien we vaker, maar zelden zo kleurrijk als bovengenoemde dame. Zo waren er vorig jaar nieuwsberichten dat een vrouw in de bijstand uit de gemeente Wijdemeren in de provincie Noord-Holland een boete van 7.000 euro moest betalen nadat bleek dat de moeder van de vrouw wekelijks boodschappen voor haar deed. De verklaring is dat de vrouw hoge vaste lasten heeft en haar moeder haar op deze manier wil helpen. De vrouw ontvangt sinds eind 2015 een bijstandsuitkering. De vrouw stapte naar de rechter, maar hij was het slechts gedeeltelijk eens met het verhaal. Uiteindelijk werd de boete verlaagd van €7.000,- naar €2.835.-. 

Beeld: Pexels

Bron: pureluxe.nl

Beeld: Pexels

You May Also Like