Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

5-jarige die spaarpot leeghaalde om te doneren, wint 13 jaar later de loterij van €45 miljoen

Een Canadees die als kind haar spaarvarken leegde om de slachtoffers van een aardbeving te helpen, heeft nu haar karma terugverdient en won miljoenen dollars met de loterij. Als dat je niet aanmoedigt om vandaag een goede daad te doen, dan weet ik het ook niet meer.

Wie goed doet, wordt beloond!

Juliette Lamour was pas vijf jaar oud toen zij en haar zus Sophie de inhoud van hun gedeelde roze spaarvarken leegmaakten voor een tak van het Canadese Rode Kruis, dat een tafel had opgezet om geld in te zamelen voor Haïti na de verwoestende aardbeving van 2010. De zussen schonken 57 euro ($ 61,38) een behoorlijk indrukwekkend bedrag voor twee kinderen, en Juliette bracht haar dagen door zonder enig idee welk fortuin 13 jaar later op haar pad zou komen.

‘Je bent net 18 geworden, ga een lotto kopen …’

Op 3 februari onthulde een nu 18-jarige Juliette dat ze de winnaar was van de € 45 miljoen (£ 29,4 miljoen) Gold Ball-trekking die plaatsvond op 7 januari. Juliette, nu student aan de Algoma University, was op weg om haar grootvader een ijsje te brengen toen ze besloot haar allereerste loterijticket te kopen.  Herinnerend aan de reeks gebeurtenissen zei Juliette: “Ik belde hem aan de telefoon om te vragen wat voor ijs hij wilde. En hij zei tegen mij: ‘Je bent net 18 geworden, ga een lotto kopen, test je geluk.’ Dus ik deed. ‘Ik kwam bij de winkel op de hoek en ik zit in mijn auto – en ik wist niet hoe ik het moest kopen. Dus moest ik mijn vader bellen. Ik zei: ‘Papa, opa wil dat ik een kaartje koop. Hoe doe ik dat?’ Hij zegt: ‘Oh, ga gewoon naar binnen en haal een QuickPick’.”

Vierjarige universitaire opleiding voortzetten

Hoewel ze nu genoeg geld heeft om in principe alles te doen wat ze wil, is Juliette van plan haar vierjarige universitaire opleiding voort te zetten. En hoopt ze naar de Northern Ontario School of Medicine te gaan voordat ze weer gaat oefenen in Northern Ontario.

Check ook: UK’s jongste loterijwinnaar ooit zegt dat ze ‘het niemand toewenst’

Bron: LADbible

Beeld: Pexels

You May Also Like