Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

5 handige WhatsApp-trucs die je waarschijnlijk nog niet kende

Opletten: vanaf 1 januari werkt WhatsApp niet meer op elke telefoon

Je denkt misschien dat je alles weet over WhatsApp. Met meer dan 2 miljard gebruikers kun je ervan uitgaan dat je de app minstens één keer per dag gebruikt. Maar zoals bij alles wat met technologie te maken heeft, zijn er altijd meer trucs, tips en functies die je kunt leren kennen en gebruiken. In dit artikel zetten we enkele van de beste verborgen WhatsApp-trucs op een rij waarmee je meer uit WhatsApp kunt halen.

Hou oproepen tegen

Gebruik WhatsApp om je vrienden en familie te bellen. Het voordeel hiervan is dat dit via internet gaat, het gesprek wordt dus niet in mindering gebracht op je zendtijd. Maar in sommige gevallen kan het vervelend zijn om altijd bereikbaar te zijn. Dus als je niet door een bepaalde persoon gebeld wilt worden via WhatsApp, kun je ervoor kiezen om dit uit te schakelen. Om dit te doen, start je gewoon een gesprek met de persoon in kwestie, klik je op de naam en selecteer je de optie “Meldingen dempen”. Je kunt dan kiezen voor 8 uur, 1 week of altijd. Selecteer vervolgens de optie “Meldingen weergeven” om alleen oproepen te blokkeren.

WhatsApp trucs

Gebruik twee WhatsApps-accounts op één Android

Eén smartphone kan twee nummers gebruiken, dus er kunnen twee verschillende WhatsApp-accounts worden gebruikt. Dit is handig, al moet je wel weten hoe je het moet doen. Dit is geen officiële WhatsApp-functie. Om twee verschillende accounts op je Android-smartphone te beheren, heb je een app nodig genaamd Parallel Spaces. Hierdoor is het mogelijk om twee persoonlijke WhatsApp-accounts te gebruiken. Wil je het zakelijk doen, dan kan dat ook via de WhatsApp Business app. Eenmaal geïnstalleerd, geven beide apps zelf stapsgewijze instructies over wat je moet doen. 

WhatsApp trucs

Beantwoord berichten in de groep privé

Soms zit je in een groepschat en zegt een vriend iets grappigs of verkeerds. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om te reageren op mensen in de groep, maar je kunt het ook persoonlijk houden. Je kunt iemands bericht ingedrukt houden in een WhatsApp-groepsgesprek. Als je Android gebruikt (op iOS verschijnt de optie meteen), druk dan op de drie puntjes en kies ervoor om privé te antwoorden. Berichten uit groepsgesprekken worden omgezet in quotes, die je vervolgens zelf kunt beantwoorden.

whatsapp

Neem oude gesprekken mee naar een nieuw nummer

Soms krijg je een nieuw telefoonnummer. Normaal gesproken zou dit niet uitmaken, ware het niet dat u uw toegang tot de WhatsApp-geschiedenis zou verliezen. Het is zeker niet voor iedereen een ramp, maar voor sommigen is het goed om alle gesprekken nog te hebben. Na al die jaren heeft WhatsApp nog steeds wat herinneringen te bieden. Goed om te weten dat je je oude account kunt overzetten naar een nieuw nummer. Ga hiervoor naar Instellingen -> Account -> Nummer wijzigen. Je krijgt dan een scherm te zien waar je naast het oude nummer ook het nieuwe nummer moet invullen. Eenmaal geauthenticeerd, dan ben je ready!

WhatsApp trucs

Haal verwijderde berichten terug

Nu weet iedereen dat je berichten op WhatsApp kunt verwijderen. Wat veel mensen echter niet weten, is dat je ze nog steeds terug kunt krijgen. Je hebt snelle reactietijden nodig (tot 7 dagen, dus niet slecht) en een Windows-computer. Verbind een smartphone met een bijbehorend WhatsApp-account met jouw computer. Open vervolgens mijn computer en ga naar het interne geheugen van de smartphone. Selecteer vervolgens de map WhatsApp/Databases en zoek naar msgstore-yyyy..dd..db.crypt. Klik met de rechtermuisknop op deze map en selecteer Openen met -> het kladblok. En je hebt ze terug.

Check ook: Schooljuf stuurt voor scharrel bedoelde WhatsApp-bericht naar haar klas

Bron: metronieuws.nl

Beeld: Pexels & Unsplash

You May Also Like