Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eten & Drinken

4 Sushi geheimen die je zeker moet kennen!

sushi

Wie houdt er niet van sushi, toch? Er is echter iets dat je waarschijnlijk nog niet wist over de Japanse delicatesse. Wist je dat je waarschijnlijk je hele leven sushi verkeerd hebt gegeten? We leggen hieronder uit hoe je je sushi eigenlijk moet eten.

sushi

Sushi

Sushi is een traditioneel Japans gerecht van bereide azijnrijst, meestal met wat suiker en zout, vergezeld van een verscheidenheid aan ingrediënten, zoals zeevruchten, vaak rauw, en groenten. Stijlen van sushi en de presentatie ervan lopen sterk uiteen, maar ze zijn allemaal even lekker. Echter letten we vaak niet op de wijze dat we sushi eten. Het eerste wat op je Sushi stokje komt, is wat je eet, toch? We leggen je hieronder uit hoe je je sushi het best kunt eten.

De 4 sushi geheimen

1. Wist je dat je sushi van licht naar zwaar moet eten, dat moet zorgen voor een betere smaakervaring. 

2. Sushi en sojasaus = de beste combinatie ooit. Pas op dat je je sushi echter niet helemaal in de sojasaus onderdompeeld, want dan gaat de smaak van de vis slecht verloren.

3. Wrijf de eetstokjes alsjeblieft niet tegen elkaar, want dat kan in de Japanse cultuur als onbeleefd worden gezien.

4. Eet tussendoor een stukje gember, want die staan ​​niet voor de sier, het zorgt ervoor dat de smaak geneutraliseerd wordt en je het volgende stukje sushi weer optimaal kan proeven.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like